10/16/17

Roma, Dag 2 – Vatikanet

Er det innafor å spise pasta til frokost? Andre dag i Roma måtte dette gjøres, men det ble med den dagen for å si det sånn, ai ai ai så mektig. Ja, det er et mysterium at jeg har lagt på meg, hehehe.

Vi regnet med at de store tidsslukerne på turen var Vatikanet, St Peters kirken og Det sixtinske kapell, og Colosseum. Så hvorfor ikke få de unnagjort fortest mulig.
Denne dagen hadde yr meldt overskyet og regn, så en bra da å tilbringe innendørs tenkte vi.
Vel.. Yr har seriøst ikke peiling. Ingen av dagene stemte med værmeldingen, og vi holdt seriøst på å renne bort hver eneste dag. Takk og lov for disse som solgte vann i køene, sier jeg bare. 

Vel igjennom sikkerhetskøen, de scanner faktisk tingene dine på de fleste av disse stedene, akkurat som på flyplassen og du må igjennom metall detektorer, rotet vi oss litt bort. Før vi visste ordet av det hadde vi betalt for en tur til toppen av St Peters kirken.
Ikke endte den her, det viste seg at man kunne gå helt opp i toppen. Herremin, burde skjønt det da det stod advarsels skilt med at folk med hjerteproblemer ikke kunne ta denne turen.
Det er det trangeste, jævligste og klammeste jeg har vært med på. Det var plass til en person i bredden, de smaleste spiraltrappene som ingen ende ville ta, det var faktisk tau til å holde seg fast i fra taket, herregud. Jo lenger opp i kuppelen du kom, jo smalere ble det. På et tidspunkt kunne man ikke gå oppreist, men måtte skråe på siden for å komme rundt. Kjenner faktisk jeg blir litt svimmel av å bare tenke tilbake.. Det var kun noen få plasser å hvile på, for man gikk jo nærmest i kø opp. Med langt skjørt og sjal over skuldrene, for det er jo ikke lov å vise hverken knær eller skuldre! Dette var forresten det beste tipset om roma jeg leste, før vi dro.. Alltid ha med deg et sjal i vesken for ellers risikerer du å ikke slippe inn! 
Vel oppe, var det så fult, trangt og utsikten var serriøst ikke verdt det!! Haha. Jeg var så svimmel at jeg klarte ikke fokusere på annet enn å komme meg ned igjen. Selv etter rastepausen med min nye 80 år gamle venninne, som jeg fant i et vindu neddi der. Hashtag dårlig form, hahaha. Nede igjen kom vi oss inn i selve St Peters kirken, her klarte jeg faktisk å lure oss inn på en messe som foregikk, spesielt.
Er det innafor å si jeg ble litt skuffa over kirken? Kanskje ikke.. Men jeg kan ikke si jeg synes den var all that. Kanskje det hadde noe å gjøre med mangelen av oksygen til hodet jeg nettopp hadde hatt på vei opp..haha.  Vi hadde opprinnelig tenkt oss innom det sixtinske kapell samme dag, men dette stenger TIDLIG, så etter å ha brukt dagen på kø inn i kirken, og opp til toppen var dette alt stengt da vi kom ut igjen.
Så resten av dagen brukte vi til å se spansketrappen, trevi fontenen og spise den beste tiramisuen i hele Roma, på favoritt plassen ved Pantheon. Middagen denne dagen ble forresten inntatt midt i turistfella mellom Pantheon og Trevi, det anbefales IKKE. 

10/13/17

Roma dag 1 – Byen rundt

Dagen startet alt for tidlig, vi hadde fly grytidlig fra gardermoen, og måtte suse avgårde midt på natt. Dessverre viste det seg å være problemer med flyet som var satt opp, så fly avgangen ble flyttet to ganger, og vi kom oss ikke avgårde før 3 timer(!) etter opprinnelig avgangstid. Skal si deg vi var lei gardermoen på det tidspunktet du, ehe. Endte i et fantastisk veske kjøp da, takk norwegian, hehehe.

Vel fremme i Roma, 3 timer etter planlagt var vi skrubbsultne, og fant den raskeste restauranten ved hotellet. Vår første matfest, herregud så mye mat vi har spist!! Jeg har lagt på meg nesten 5 kg på denne turen, det skulle ikke vært muuuulig, haha!
Gelato ble det selvsagt også, i en liten butikk rett over restauranten, dette viste seg faktisk å være den beste isen av alle sjappene vi var på under hele turen.  
Ikke så altfor lenge etter gikk vi rett på Giolitti. En berømt gelato sjappe, som sies å være noe av det beste. Isen  her var ganske så god, men ohoi for noen str!

Resten av dagen tok vi bare beina fatt, for vi hadde glemt å kjøpe hop on hop off buss billetter, takk og lov for det viste det seg siden.. Men langs denne gåturen møtte vi på den ene severdigheten etter den andre, pantheon, Fontana di Trevi, Piazza Navona, spansketrappen.. Roma er utrooolig lett å nå til fots, bare husk å pakk gode sko, for det er mye brostein. Joggesko på denne turen var GULL verdt, merket det knapt i beina at man gikk hele dagen.

Et absolutt must å gjøre i Roma, enten man liker vin eller ikke er å ta et glass vin på en av restaurantene på torget ved Pantheon. For en stemning sier jeg bare! Vi var faktisk innom hver kveld, magisk. Iløpet av første kveld fikk vi faktisk sjekket av alle severdighetene på listen, bortsett fra 3. Ikke dårlig!

10/8/17

Hjemme

Hei, fra sofaen i det (alt for) kalde huset.
Vi dro visst på ferie vi, hehe! De siste to ukene har vi tilbrakt i Roma, og rundt omkring i Irland.
Ferien i år gikk ikke helt som planlagt. Tidlig bestemte vi oss for å flytte sommerferien nærmere jul, for å dra til NY og Cuba. Men så kom jo denne oransje klovnen til roret da, og stengte grensene mellom USA og Cuba igjen, grr!
Så spontant ble det Roma tur, mye tidligere enn planlagt, og vi slang like gjerne på en Irland tur i tillegg.
Turen i Roma ble muligens litt for lang, satt en liten demper på ang valg av hotell, men det å endelig kunne se Fontana di Trevi med egne øyne.. Heeerreeeegud! Klarte nesten ikke reise fra den! Mitt all time drømme reisemål liksom, haha.
Irland viste seg å bli et helt vanvittig eventyr. Vi leide bil, og roadtripet rundt landet, og bare landet på steder vi gikk inn for å spørre om rom, nei gosh, fan’fucking’tastic. For et eventyr!
Det kommer selvsagt flere innlegg fra turen, denne gangen skal det ikke gå i glemmeboka.
Her er et lite bilderas så lenge.

08/3/17

Ullared snaps

Forrige onsdag pakket vi bilen, og vendte snuta mot Sverige.
Første stopp var i Strømstad hos svigers som hadde ankret opp der. Tror dere neimen ikke jeg hadde fiskelykken med meg der og?! Bare så synd at jeg ikke fikk med denne hjemme. Eneste str å ta vare på jeg har fått denne sesongen.

Noen timer senere var vi fremme i (på?) Ullared. Vi stakk innom Gekås før vi sjekket inn for kvelden.
Holy SHIT så stort, og så mye de har. Ble helt svimmel, og er fryktelig glad vi delte det opp på 2 dager. Eller.. egentlig ble det vel 3, ettersom vi var innom siste dag og, men..
Av vår anbefaling lønner det seg absolutt å enten være der tidlig, eller kun noen timer før stengetid. Dag 2 på kl 12 var TOTAL KAOS! Det var rett og slett slitsomt, vi stod i kø rundt hele plassen for å i det hele tatt komme inn. Men da har vi fått gjort det og, som ekte ullared’ere, haha. Mannen var mindre begeistret.. Skal dere lure med mannfolk på dette, så har de verktøy, spill og fiske/jakt avdeling, he he he.
Mens jeg løp rundt på dag 2 møtte jeg på filmteamet, og ullared kjendiser, heftig! Ola conny og morgan var dessverre no where to be found, men vi fikk da med både brødet og chipsen deres hjem!

Det ble med masse ræl hjem i en fullstappet fjerten (bilen), men også mye fornuftig. Vi handlet en hel HAUG med gaver. Faktisk også et par ting til bryllupet!

06/28/17

Fra fest til sorg

På torsdag la vi i vei til Florø. Første stopp tok vi i Borgund, før vi var fremme på rorbua i Florø på fredag.
Lørdag feiret vi i st.hans bryllup på Kinn, før vi reiste nedover igjen på søndag.
På mandag mistet vi dessverre et familie medlem, uventet. Så det får bli med disse bildene her i dag.

05/1/17

Hamleys & James Bond museum

Siden bursdagsbarnet ble med på Harry Potter på dagen sin, måtte vi jo innom noe for hans del også.
James Bond, der snakker vi mannegreier. Her var det utstilt biler og duppedingser fra filmene, noe særlig mer kan ikke jeg si.. for jeg er ikke helt inne i det greiene der, haha.

Da den største bursdagsgaven, som jeg hadde planer om å ha med, ikke rakk frem måtte jeg finne en annen løsning. Hvor tar man med en mann for å plukke ut gave i London? Hamleys! Man blir jo aldri for gammel til leker. Lego er visst livet. Så her fikk han plukke ut det han ville, og en radiostyrt legotanks ble med oss hjem.
Vi var også innom Nikestore å fikk med noen plagg, deriblant en fotball trøye.

04/30/17

Bubblewrap

En mnds tid før vi dro tagget en venninne meg i en video på FB. Bubblewrap waffle i chinatown, selvsagt måtte vi innom! Her var det helt vill kø, sikker på vi stod en halvtime, pluss. Men aj, det var så verdt det.