11/21/17

Irland, dag 5 – Dublin

Da er vi kommet på siste stopp, på vårt Irske eventyr. Og for en tur det har vært!
Etter å ha sovet på både vanvittig dårlig og flere ok hotell på reisen, bestemte vi oss for å slå på stortromma den siste natta.
Så et par timer unna, i gud vet hvor land, på en bensinstasjon, plukket vi ut et smashing hotell midt i temple bar. Du vet det er et bra hotell når du får is når du sjekker inn liksom, haha. Jeg drømmer fremdeles om den sengen, herre så godt jeg sov. Sånn ellers hadde vi ikke så store planer i Dublin, annet enn litt shopping og litt drikke i temple bar. Også måtte vi innom Molly Malone da! 

Jeg har hele tiden hatt et par drømmesko til bryllupet, men de er svindyre. Jepp, vi snakker Manolo Blahniks sex og singelliv sko. De blå som Carrie gifter seg med Big i, holy moly. Vi skulle bare innom for å kikke på de, men hvem vet.. Kanskje de ble med hjem i bagasjen? Wink wink. 


Vi leverte forresten bilen før vi dro inn til Dublin, vi orket ikke ha den midt inne i sentrum, og den begrenset oss veldig i valg av hotell, angrer ikke på det! Taxituren fra flyplassen til dublin kostet ikke mer enn en 200 lapp heller, så det var det definitivt verdt.
Kvelden brukte vi på en bar runde i Temple Bar, hvor vi endte på nettopp det, Temple Bar. Her var det full kaos, og live musikk. Vi var ikke helt i det store drikke hjørnet, rimelig slitne etter hele turen, og veldig klare for å komme oss hjem dagen derpå. 

11/19/17

Irland, dag 4 – Galway

Etter en altfor digg frokost på Atlantic View satt vi avgårde imot Galway.
Her kjørte vi litt på Wild Atlantic Way igjen, så mye fint å se! Jeg kjørte igjen, bucketlist check btw, selvsagt kom vi rett inni den verste veien på hele turen, haha. Bare se hvor smalt, og med møtende turistbusser støtt og stadig. Vi tok også en detour og endte opp på en strand, bare sånn for, hvorfor ikke.
På vei inn til Galway var vi forresten innom et slott også, men det får komme i et eget innlegg.
Vel fremme i Galway sjekket vi inn på et sted jeg selvsagt hadde sjekket ut før vi dro.. hehehe. Denne gangen, på en PUB! Bucketliiiist goals! Ellers tok vi et par øl til lunsj, spiste på en asiatisk restaurant, veldig spesielt, og handlet litt. Og selvfølgelig løp jeg rundt med Ed Sheeran, Galway girl på full guffe, mens jeg filmet. Er man turist, så er man turist, si!
Vi hadde blitt anbefalt Galway av alle, selv nabomannen på flyet ned. Men jeg ble ærlig talt ganske skuffet. Det var virkelig ikke all that. Kanskje det var fordi jeg elsket alt med dagen før så mye, for den var virkelig fantastisk.
Pub natten endte med å bli den med dårligst søvn, da fulle irrer hele natten holdt meg våken med skrik og brøl, men hva ellers forventer man på en pub. Men definitivt verdt det allikevel.

11/18/17

Duguaire Castle

Før vi dro var selvsagt lystne på å se slott i Irland, og jeg skal si dere at dette var ikke noe å stresse med, for oh my så mange vi så. Helt uten å være på leting etter et. 
På vei til Galway fra Cliffs of Moher, rett på utsiden av Kinvara, kom vi over dette slottet, Dunguaire Castle, fra 16 århundre. Selvsagt måtte vi snu, for å stikke innom.

11/16/17

Liscannor – Atlantic view

Vi var ganske slitne alt da vi kom frem til Cliffs of Moher, til tross for at dette var reisens korteste tur. Så på veien opp la vi merke til et par overnattings steder rett neddi veien fra klippene. Hvor kult ville ikke det vært? En b&b midt uttpå landet, i dette fantastiske landskapet? Yeeees, pleaaaase.
Valget falt på Atlantic view, og vi møtte faktisk eierne på vei inn, så de måtte snu. Jammen hadde de ikke ledig rom her også! Dette viste seg faktisk å være det kuleste med hele Irland eventyret. Her sjekket vi inn i andre etasje i familie hjemmet, hvor det var omgjort til rom. På veggene hang det familie bilder, og broderte bryllups bilder. Så koselig! Og for et landskap, så hjemmekoselig!
Dette er opplevelsen vi har fortalt folk mest om i ettertid, er det rart eller?
Mat serveringen på Cliffs of M, var stengt så da fikk vi muligheten til å reise tilbake til Lahinch også, hvor vi fikk i oss en gigantisk burger på Danny Mac.
Skal dere noen gang til Irland på roadtrip så er dette plassene som anbefales, for det var virkelig ingenting som disse plassene her, fantastisk!

11/14/17

Cliffs of Moher, Liscannor Claire

På forhånd, beklager for bildespammingen, men har dere sett noe så vanvittig?!
Irland var virkelig tidens eventyr, og Cliffs of Moher var ubeskrivelig.
Vi hadde (heldigvis) bunkret oss opp med utenpå jakker, luer og votter allerede på dag 2, for vi antok at dette kunne bli en kjølig opplevelse.. Oh my, som vi hadde rett i det. Jeg har aldri blåst  så sidelengs som jeg gjorde her, her gjaldt det å holde seg fast for å si det sånn.. Nok kakling, la oss la bildene snakke for seg selv.
Etter blåsebort opplevelsen var vi slitne så vi bestemte oss for å sjekke inn rett neddi gata, i de mest fantastiske omgivelser. Mer om det i neste innlegg.

11/11/17

Irland, dag 3 – Titanic Experience

Før vi reiste videre fra Cobh ville vi ha med oss Titanic Eperience. Vi kom dessverre for sent frem dagen før til å rekke dette.
Konseptet var kult, men utførelsen noget så som så, så vi ble ikke så lenge her. Men det var veldig kult å se utstillingen og høre historier.
Det absolutt kuleste ved hele var at man ved betaling, insjekk, får hver sin billett med navn. På denne billetten står det navnet på en av personene som gikk ombord i Titanic fra Queenstown, og på slutten har du muligheten til å finne ut om dette mennesket overlevde, eller ikke.
Min person overlevde forresten, det gjorde ikke Tony’s.

11/8/17

Irland dag 2, Cobh – Claire

Før vi dro hadde jeg allerede sjekket ut hvor jeg ville sove denne natten, men vi hadde ingen booking, hverken her eller resten av turen. Så da begynte spenningen da, gå inn i resepsjonen for å spørre om de hadde ledig rom. Og jammen hadde de ikke det! Til og med et digert rom, eller.. opprinnelig var det to rom, med ocean view.  


Hotellet vi sjekket inn på, The Commadore, har en historie helt tilbake til 1854. Visste dere at Cobh, dengang Queenstown, var Titanics siste havn? Hotellet skal ha blitt brukt for sørgende ved både Titanic og søsterskipet Lusitania, og det sies at det er hjemsøkt (uten at jeg merket noe til det). 


Resten av kvelden brukte vi på å vandre litt rundt utenfor, kikke på restene etter Titanics siste kai, før vi avsluttet kvelden på puben på hotellet, og med Donuts i senga mens vi så Titanic. 

11/2/17

Irland, dag 1 & 2 (Dublin)

Vi ankom Irland seint, enda en time en vi antok, pga tidsforskjell, og det skal innrømmes at å sitte på et stappa fly med irrer ikke anbefales..
Etter å ha vandret rundt i Roma, som vi allerede hadde fått nok av, tatt et fly stappa med irlendere, var vi virkelig slitne. Flyturen startet faktisk med at vi måtte hente en flyvertinne, for en hadde satt seg på vår plass og nektet å flytte seg, herre min. Vi prøvde desperat å få de 3 timene til å gå med filmer på nettbrettet, men vet dere.. de kaklet så mye at vi hørte ikke en shit, haha. 
Etter mye om og men kom vi oss frem til hotellet. Vi hadde booket hotell for denne natten, ettersom vi ankom sent, hadde med oss bil, og ville ligge litt utenfor sentrum pga dette bilstyret.
Funfact, mannen ble faktisk stoppet av politiet etter den lille halvtimen til hotellet, også på andre siden av gaten enn dit vi skulle da gitt, haha. Heldigvis var de bare hjelpsomme og viste oss i riktig retning. 
Kjøring i Irland er ikke bare bare den første turen, og det er så fryktelig mange filer som splitter seg at det tar litt tid å komme inn i det. Så det å ankomme så sent, og så slitne som oss anbefales ikke!
Vi så faktisk på flybilletter hjem igjen den natta, for denne turen skremte oss litt bort ifra vårt planlagte eventyr. Men vi ble, heldigvis!

Opprinnelig hadde vi planlagt en reise, med start i Dublin, videre til Nord Irland og Belfast og Bellycastle, før vi reiste ned igjen til Galway, og tok med Cobh på vei tilbake til Dublin.
Men etter kjøreopplevelsen kvelden i forveien bestemte vi at Nord Irland utgikk. Det var bare så vidt vi ble i det hele tatt, men tenkte vi skulle gi det en sjanse til, ved å heller komme oss litt lenger ut i landlige omgivelser, Cobh, Claire, neste stopp!
I backup hadde vi at det gikk fly hjem dagen der igjen, om vi så måtte bare finne oss et hotell å bli på fremtil det.
Men vi hadde rett i det å dra lengre ut, for turen gikk over all forventning. Vi kom oss til og med innom et kjøpesenter i nærheten av hotellet før vi braste videre.   Kjøre på feil side av veien, bucketlist – check!