You must have lost your mind

Etter og ha vært innom utallige blogger denne høsten sitter jeg igjen med en vanvittig frustrasjon. Det er det samme i år som i fjor. Hele sommeren blogger dere om hvor forferdelig dyremishandling er, legger ut grusomme bilder av dyr, som blir brukt til og teste alle disse “fantastiske” produktene, og ikke minst hvor forferdelig pels er. Men så fort høsten kommer, og vinteren nærmer seg, er det som om all denne fornuften bare forsvinner! Da står Canada Goose på ønskelisten til alle og enhver.

Det hjelper ikke hvor mye Coyote ulvene nå enn blir jaktet på uansett, for du går rundt som en levende pelsreklame. Du sørger for at pels blir oppfattet som ok. SKAM DEG!
Her må det være en fryktelig dobbeltmoral ute og går. For om du er imot dyremishandling, dyretesting, pels and so on, så har du mest sannsynligvis ikke ti utstoppa dyrehoder på veggen heller..?

20 thoughts on “You must have lost your mind

 1. huff, så enig så enig… jeg har lite pels plagg, og de jeg har er falsk pels. kunne aldri brukt ekte pels, uansett!

  //godt at lavkarboen har positiv innvirkning på deg og din helse, for min del så merker jeg stor forskjell på huden i ansiktet om jeg har spist mye eller lite karbo..

 2. Huff,skjønner meg ikke heller på folk som tusler rundt i canada goose jakker. Forkastelig. Greit at de er varme,men det går jo ann å velge andre merker som ikke bruker ekte pels.

  SV;Så bra at du heier på vegard! Synd at Christopher gikk ut:(

 3. Leste dette på bloggen til en med slik jakke: “Og ikke kom her med kommentarer om dyreplageri og mote som støtter pelsindustrien. Canada Goose bruker coyotepels og denne pelsen kommer ikke fra dyr i bur! Pelsen kommer fra rester av prærierever som blir skutt på grunn av nasjonale reguleringsplaner for denne arten ettersom de er overpopulert, så dyrene lider ingen nød. Er jo på samme måte som vi i Norge skyter elg etter en reguleringsplan, og spiser kjøttet og bruker skinnet deres etterpå.

  Det finnes derimot utrolig mange andre dyr som lever under svært dårlige forhold i fangenskap, sånn som f.eks høns. Spiser dere ikke egg eller kylling av den grunn?
  Og jeg synes det er latterlig at noen mennesker kan ha så mye imot å eie en jakke med pels, mens det å ha skapet fult av klær produsert av barnearbeidere er liksom helt greit. Synes folk er litt dobbeltmoralske til tider.”

  Hva syns du om det? Og et dumt spm; hva med skinn?

 4. HELT enig med deg!!! Man begynner å lure på hva enkelte igrunnen tenker med…nei egentlig tenker de ikke i det hele tatt. Det er en skam å være så i mot dyremisshandling og pels, å gå rundt med pels selv. INGEN får meg til å gå med pels!

 5. Synes dette innlegget var veldig fint skrevet av deg! :-) Selv eier jeg ikke en Canada Goose, og jeg håper ikke at jeg kommer til å gjøre det på et tidspunkt heller. Synes dyrene skal få lov til å leve i fred, og håper virkelig du har nådd ut til noen med dette innlegget, slik at jakken har blitt strøket av ønskelisten til noen i hvert fall ! :-)

 6. Jeg er så enig! Jeg har et sånnt pelsskjerf, og det er FALSK så klart! Jeg skjønner ikke vitsen med å gå rundt med ekte pels, du kan like godt kjøpe den falske, for i mine øyne, så ser de no ganske så like ut :)
  Tror jeg aldri hadde hatt noe samvittighet til å gå med ekte pels heller. Jeg har aldri engasjert meg noe serlig i det med ekte pels og slikt, men jeg syns bare det er fælt med slikt!Det å tenke på hva som har skjedd med dyrene osv..
  Når det gjelder sminke så har jeg veldig lite peiling på hva som har blitt testa på dyr og ikke. Ikke alltid så enkelt å følge med på det.

 7. Jeg HATER folk som kjøper ekte pels, FÅ EN SLUTT PÅ DETTE! Jeg elsker ulver, coyoter, løver, leoparder osv. Jeg var innom en butikk med moren min og det var helt fryktelig!!! Det hang sikkert mer en 50 revehaler på veggen og det var en liten utstoppet revevalp der, og store voksne rødrever, korsrever og mange andre typer rever! Det var hatter av skinn, jakker av pels, og… DET VAR HELT FORFERDELIG!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.