Roma dag 1 – Byen rundt

Dagen startet alt for tidlig, vi hadde fly grytidlig fra gardermoen, og måtte suse avgårde midt på natt. Dessverre viste det seg å være problemer med flyet som var satt opp, så fly avgangen ble flyttet to ganger, og vi kom oss ikke avgårde før 3 timer(!) etter opprinnelig avgangstid. Skal si deg vi var lei gardermoen på det tidspunktet du, ehe. Endte i et fantastisk veske kjøp da, takk norwegian, hehehe.

Vel fremme i Roma, 3 timer etter planlagt var vi skrubbsultne, og fant den raskeste restauranten ved hotellet. Vår første matfest, herregud så mye mat vi har spist!! Jeg har lagt på meg nesten 5 kg på denne turen, det skulle ikke vært muuuulig, haha!
Gelato ble det selvsagt også, i en liten butikk rett over restauranten, dette viste seg faktisk å være den beste isen av alle sjappene vi var på under hele turen.  
Ikke så altfor lenge etter gikk vi rett på Giolitti. En berømt gelato sjappe, som sies å være noe av det beste. Isen  her var ganske så god, men ohoi for noen str!

Resten av dagen tok vi bare beina fatt, for vi hadde glemt å kjøpe hop on hop off buss billetter, takk og lov for det viste det seg siden.. Men langs denne gåturen møtte vi på den ene severdigheten etter den andre, pantheon, Fontana di Trevi, Piazza Navona, spansketrappen.. Roma er utrooolig lett å nå til fots, bare husk å pakk gode sko, for det er mye brostein. Joggesko på denne turen var GULL verdt, merket det knapt i beina at man gikk hele dagen.

Et absolutt must å gjøre i Roma, enten man liker vin eller ikke er å ta et glass vin på en av restaurantene på torget ved Pantheon. For en stemning sier jeg bare! Vi var faktisk innom hver kveld, magisk. Iløpet av første kveld fikk vi faktisk sjekket av alle severdighetene på listen, bortsett fra 3. Ikke dårlig!

2 thoughts on “Roma dag 1 – Byen rundt

Leave a Reply

Your email address will not be published.