12/8/19

Pølser & Juleforberedelser

Hei i natten! Det er lenge siden sist, da den siste ukens innlegg alle har vært forhåndspubliserte, og timet inn innlegg. Jeg kjenner det er skremmende at vi er 7 dager inni desember allerede, dagene flyr så fort!
Kjellerstua var planlagt å stå ferdig til første desember, vel.. det skjedde ikke. Men det kommer seg. De første julegavene er allerede levert ut av huset, og jeg føler jeg bor i tidens pakke sentral. Frem med gavepapir, bånd, glitter og stas. Ryddes bort igjen, for samme regla to dager senere. Slik går no desember dagan.
Yankee julekalenderen har vist seg å være tidenes beste, forresten. Jeg trenger den timen med duftlys og avslapping hver dag, for å få dette til å gå så rolig for seg som mulig. As I write er mannen på julebord, og jeg ligger i sengen med en julefilm, The Spruces and the Pines, og dagens duftlys er tent. Skikkelig fin julefilm, forresten!

Tidligere i dag hadde vi besøk for pølselaging, så nå er julepølsene i boks. Alltid kult å lage de selv, er det av interesse finner du oppskrift på matprat :)

12/5/19

Silkeleire

Silkeleire, et prosjekt jeg har hatt på radaren i et par år nå. Da jeg ønsket et helt tre dekket av kun hvit pynt i kjelleren var jeg ikke sen om å huske silkeleire. Denne oppskriften er hentet fra speiltvillingene, forresten.
Jeg synes kanskje de brukte litt vel lang tid på å tørke, jeg har sett andre oppskrifter i likheten som inneholder lim, det tipper jeg tørker raskere!

12/4/19

Kremmerhuset

Jeg eeeeelsker at årets juletre trend er den gammeldagse nostalgiske med riller, gull, glitter og stas! Dette glir rett inn i mitt overpyntede lille tre.

12/3/19

Juleprosjekter

Juleprosjektene mine begynner å nærme seg slutten. I år planla jeg virkelig i god tid, faktisk allerede før vi dro på ferie, i august! Denne desember skal nytes, med julebakst, julefilmer og duftlys og være en av de mest avslappende på lenge.
Det jeg dog har dratt i hus siden, er disse glass kulene. Jeg vurderte lage til dette i fjor også, men det ble for mye styr, men i år dere.. i år blir julaften hos oss, og dette blir så fint på bordet! Noen har kanskje hørt om ornamentini før?

12/2/19

Juletre pynting & Pepperkakebaking

Forrige helg var det duket for årets juletrepynting. Vi slo på stortromma og hadde pepperkakeverksted i samme slengen, jeg kommer til å samle strøssel fra gulvene til langt inni neste år, hehe. Vi avsluttet juletrefesten slik den skal, med grøtfest hvor vinneren av sjokolade nissen selvsagt var 5åringen.

12/1/19

Det er 1 desember i dag

Tenk at det er 1 desember alt! Jeg hadde store planer om å ha hele julehuset klart, men slik gikk det ikke i år heller. Juletreet er oppe, eller.. skal jeg si trærne. Og vi hadde pyntehjelp forrige helg. Denne helgen har vi tilbragt på hytta, så vi har i stedet gjort det juleklart her. Dette treet, de store vinduene.. jeg har ikke ord. Det er så fint!

11/30/19

Thanksgiving

På torsdag var det duket for vår andre thanksgiving feiring. Benken var dekket av sideretter og kalkun ble det. I år prøvde jeg meg på et par nye retter, karamell ostekake med pecan, og søtpotetmos med pumpkin spice toppet med marshmallows stod i slow cookern fra jeg stod opp. Til tross for at denne dagen dreier seg om en milliard småretter, må jeg si at amerikanerne er flinke til å planlegge, for disse rettene kan nemlig lages i god tid i forveien. Når man ser på denne mengden skulle man ikke tro at jeg rakk både et bad og en blund i mellom slagene.
Er det noen som er inspirert til å teste noe nytt og spennende har jeg funnet alle oppskrifter på pinterest, der er det så mye spennende å velge imellom!