12/11/19

Gjør det selv – Badebomber

Noe jeg ofte har kommet over på pinterest har vært badebombe oppskrifter. Sååå.. jeg skal si deg at jeg var ikke sen om å hive meg over å sjekke ut dette da vi fikk kar i hus.
Etter tre forsøk (!) endte jeg opp med en konsistens som endelig stemte overens. Er miksen for bløt, eller tørr går det ihvertfall an å ta den ut igjen og mikse den videre, det kan være veldig greit da dette absolutt ikke lønner seg rent økonomisk. Dette viste seg å koste skjorta å lage selv, så med mindre du er forbruker av lush sine.. No no. Ikke til hverdags! Men, pakk de inn i litt cellofan så har du en fin fin julegave! :)

Hva du trenger er sitronsyre, natron, farge, olje og essens. Jeg valgte å bruke rituals sakura oljen, da jeg fikk både duft og olje i et. Legg gjerne i en liten skje maisenna for å gjøre bombene fastere. Miks litt vann med konditor farge, til blandingen så vidt kan klemmes sammen, og putt i form. Tørketid varierer fra et par timer, til dagen etter.

12/10/19

Personligjør gaven

Denne slang jeg sammen til lillemann som nettopp feiret bursdag. Klistreark, fra Clas Ohlson, printet ut med favoritt temaet. Fyll boksen med leker og ting i samme tema, da snakker vi fornøyd barn! Lagde samme i fjor, men med biler tema. Den gang brukte jeg bare vanlig ark, jeg limte og forsterket med decoupage lim, det funket også helt fint.

12/5/19

Silkeleire

Silkeleire, et prosjekt jeg har hatt på radaren i et par år nå. Da jeg ønsket et helt tre dekket av kun hvit pynt i kjelleren var jeg ikke sen om å huske silkeleire. Denne oppskriften er hentet fra speiltvillingene, forresten.
Jeg synes kanskje de brukte litt vel lang tid på å tørke, jeg har sett andre oppskrifter i likheten som inneholder lim, det tipper jeg tørker raskere!

12/3/19

Juleprosjekter

Juleprosjektene mine begynner å nærme seg slutten. I år planla jeg virkelig i god tid, faktisk allerede før vi dro på ferie, i august! Denne desember skal nytes, med julebakst, julefilmer og duftlys og være en av de mest avslappende på lenge.
Det jeg dog har dratt i hus siden, er disse glass kulene. Jeg vurderte lage til dette i fjor også, men det ble for mye styr, men i år dere.. i år blir julaften hos oss, og dette blir så fint på bordet! Noen har kanskje hørt om ornamentini før?

11/24/19

Meise figurer

Noe fuglene her elsker, er hjemmelagde meiseboller. I stedet for boller bruker jeg pepperkake former for å lage forskjellige figurer, litt mer grisete og tungvint men så dekorativt. På vinteren fyller jeg hele treet utenfor spisestuen med de, så får pus litt å se på hun også.

• Solsikkefrø
• Fuglepeanøtter
• Villfuglblanding
• Solsikkekjerner
• Havregryn
• Delfiafett
• Hyssing
• Former

La det gjerne være en del overflødig væske, og la den stivne litt før du former figurene, da holder de seg mye bedre, uten å smuldre opp, når du tar de ut av formene!

Etter å ha prøvd meg frem en del sesonger er favorittene å bruke disse jeg har nevnt i oppskriften over. Men det er altså bare å putte i hva man nå måtte ha i skapet av frø, så sant det er sunt for fuglene selvsagt.
Jeg liker å lage disse sent på høsten, for å så oppbevare de kjølig resten av vinter sesongen. Formene kan bli fryktelig grisete og vanskelig få rene igjen, så best å kun gjøre dette en gang per sesong ;)

11/24/19

Adventskalender til han & henne

Kanskje du er ute i siste liten med å ferdigstille kalenderen, eller kanskje du rett og slett blir inspirert til å lage en nå? Her er i allefall noen tips både til han, og henne.

Adventskalender for han

Er det noe jeg har erfart, er det at det kan være vanskelig å sette sammen en adventskalender for han. Hva fyller man 24 luker med, som skal passe for det mannlige kjønn uten å blakke seg helt. Her er noen tips og triks jeg har kommet frem til etter 5 år med det samme tankekjøret i november.

– Fiske utstyr. Sluk, søkke, snøre osv. Det forsvinner så mange iløpet av sesongen, at litt påfyll her er alltids kjekt!
– Brettspill. Det har kommet så mye kult innen kategorien brettspill, og i år tror jeg at jeg må gå til anskaffelse av hyttespillet, selv.  Sjekk ut gamezone, de har så mange!
– Flaxlodd. Seriøst, mannfolk og flaxlodd.. hva er greia.
– Boxer/Sokker. Kjedelige ting, men har dere sett alle de fete sokkene på HM?
– Godteri. Her vil jeg spesielt anbefale amerikansk godteri, Gamezone har et godt utvalg her. Eller Neo Tokyo for japansk.
– Eksklusive matvarer. Sett sammen en meny for helgen, med litt ut av det vanlige matvarer. Mathallen har feks mye digg.
– Kino billetter. Hva er mer koselig enn en dag satt av til årets julefilm på kino.
– Hjemmelagde gavekort. En times massasje,frokost på senga osv.
– Sett en mannlig julefilm på programmet. Går det mye julefilmer hos dere i førjulstiden, så la han få en pakke popcorn og en mannevennlig julefilm på dagens tv program. Jeg sier bare, Die Hard..
– Hansker/Skjerf. Ting de fleste mannfolk bare ikke kjøper selv. 

Husk å ta i bruk yrke, og interesser og la dette vises i kalenderen. Er han en godtemoms, la den baseres på mye snacks. Hvilket yrke er han? Er det noe han har bruk for på jobb? Hvilke interesser har han, kan du finne på noe her? Det er så mange valg, men ta først og fremst i bruk personens interesser. 

Adventskalender for henne

Advents kalender til henne, finnes det noe lettere tenker jeg. Så vet jeg at jeg har faktisk laget dette før, og det viste seg å være et mareritt å finne noe å fylle lukene med. Nå har det heldigvis kommet såpass mange ferdig kalendere at det finnes noe for de fleste, men skulle du allikevel finne på å lage selv, så får du noen tips her. 

 • Badebomber. Dette kan man faktisk lage selv, det finnes en haug av oppskrifter på nettet. 
 • Skrubb/Såpe/Krem. Rituals, sakura.. finnes det noe bedre i denne verden enn ris skrubben? 
 • Duftlys. Sjekk ut lyko, de har så mange fra yankee at jeg holder på å bli sprø. Jeg vil teste de alle! 
 • Konsert. Julekonsert i førjulstiden, så koselig! 
 • Gavekort. Netflix, spotify, bladkongen osv. Alltid kjekt å få. 
 • Smykker. Trengs det noe videre forklaring?
 • Julehefte
 • Dvd. Eller, blueray. 
 • Tøfler
 • Sminkekoster
 • Pysjamas, kanskje til og med i julemønster.
 • Julepynt, eller kanskje pepperkake former.