03/10/20

Islykt

Disse laget jeg til julaften, og de rakk på hengende håret å fryse. Dessverre kan jeg ikke si det samme for selve bruket på julaften, da de hadde kollapset innen kvelden var omme. Jeg har prøvd igjen siden, men med et vær som bikker fra minus til pluss før du rekker å blunke, har ikke dette vært sesongen for islykter. Men jeg ville allikevel tipse dere om å bruke gamle roseblader neddi, for det ble så fiiiint!

12/11/19

Gjør det selv – Badebomber

Noe jeg ofte har kommet over på pinterest har vært badebombe oppskrifter. Sååå.. jeg skal si deg at jeg var ikke sen om å hive meg over å sjekke ut dette da vi fikk kar i hus.
Etter tre forsøk (!) endte jeg opp med en konsistens som endelig stemte overens. Er miksen for bløt, eller tørr går det ihvertfall an å ta den ut igjen og mikse den videre, det kan være veldig greit da dette absolutt ikke lønner seg rent økonomisk. Dette viste seg å koste skjorta å lage selv, så med mindre du er forbruker av lush sine.. No no. Ikke til hverdags! Men, pakk de inn i litt cellofan så har du en fin fin julegave! :)

Hva du trenger er sitronsyre, natron, farge, olje og essens. Jeg valgte å bruke rituals sakura oljen, da jeg fikk både duft og olje i et. Legg gjerne i en liten skje maisenna for å gjøre bombene fastere. Miks litt vann med konditor farge, til blandingen så vidt kan klemmes sammen, og putt i form. Tørketid varierer fra et par timer, til dagen etter.

12/10/19

Personligjør gaven

Denne slang jeg sammen til lillemann som nettopp feiret bursdag. Klistreark, fra Clas Ohlson, printet ut med favoritt temaet. Fyll boksen med leker og ting i samme tema, da snakker vi fornøyd barn! Lagde samme i fjor, men med biler tema. Den gang brukte jeg bare vanlig ark, jeg limte og forsterket med decoupage lim, det funket også helt fint.

12/5/19

Silkeleire

Silkeleire, et prosjekt jeg har hatt på radaren i et par år nå. Da jeg ønsket et helt tre dekket av kun hvit pynt i kjelleren var jeg ikke sen om å huske silkeleire. Denne oppskriften er hentet fra speiltvillingene, forresten.
Jeg synes kanskje de brukte litt vel lang tid på å tørke, jeg har sett andre oppskrifter i likheten som inneholder lim, det tipper jeg tørker raskere!

12/3/19

Juleprosjekter

Juleprosjektene mine begynner å nærme seg slutten. I år planla jeg virkelig i god tid, faktisk allerede før vi dro på ferie, i august! Denne desember skal nytes, med julebakst, julefilmer og duftlys og være en av de mest avslappende på lenge.
Det jeg dog har dratt i hus siden, er disse glass kulene. Jeg vurderte lage til dette i fjor også, men det ble for mye styr, men i år dere.. i år blir julaften hos oss, og dette blir så fint på bordet! Noen har kanskje hørt om ornamentini før?

11/24/19

Meise figurer

Noe fuglene her elsker, er hjemmelagde meiseboller. I stedet for boller bruker jeg pepperkake former for å lage forskjellige figurer, litt mer grisete og tungvint men så dekorativt. På vinteren fyller jeg hele treet utenfor spisestuen med de, så får pus litt å se på hun også.

• Solsikkefrø
• Fuglepeanøtter
• Villfuglblanding
• Solsikkekjerner
• Havregryn
• Delfiafett
• Hyssing
• Former

La det gjerne være en del overflødig væske, og la den stivne litt før du former figurene, da holder de seg mye bedre, uten å smuldre opp, når du tar de ut av formene!

Etter å ha prøvd meg frem en del sesonger er favorittene å bruke disse jeg har nevnt i oppskriften over. Men det er altså bare å putte i hva man nå måtte ha i skapet av frø, så sant det er sunt for fuglene selvsagt.
Jeg liker å lage disse sent på høsten, for å så oppbevare de kjølig resten av vinter sesongen. Formene kan bli fryktelig grisete og vanskelig få rene igjen, så best å kun gjøre dette en gang per sesong ;)