12/1/20

Det er første desember i dag!

Herremin, lurer på hvor mange ganger jeg har brukt den samme overskriften nå, er vel standard 1 desember, det!

Men hei og velkommen tilbake til lillisverden 2.0! Hvilken bedre dag å starte opp igjen på enn i dag da gitt. Jeg hadde dog håpet jeg skulle få stukket innom litt tidligere, men jeg har tilbragt hele dagen hos frisøren. Spennende prosjekter på gang!

Lille satan fikk første luke i sin første adventskalender i dag, det var stor stas! Lille’la fikk selvsagt også. Det har hun fått i 12 år nå, så intet unntak der!

06/30/20

Pollen krise

I dag kjenner jeg skikkelig på pollen, for jeg hang oppi blomsterbeddet og luka i går kveld, kanskje..? Så, i dag tenkte jeg å dele noen tips med dere, jeg tipper vi er flere som sliter med dette marerittet.

I år startet det for fult omtrent samtidig som Covid, og panikken slo jo inn for fult. Heldigvis viste det seg å bare være pollen, og en sprøyte hos legen fikk det til å roe seg litt ned. I dag har jeg allerede vært igjennom sprøyte nr 2 for flere uker siden, men jeg innser at de ikke har maks effekt i år.
Her er tipsene som letter litt for meg i hverdagen:
– Unngå å være for mye ute på dagtid
– Unngå lufting på soverom, gjør det på kveldstid hvis du må
– Telfast og livostin er gull!

– Skift på sengen et par ganger i uka, gjerne skift pute trekk hver kveld
– Skyll håret før du legger deg
– Vask øyenvipper og øyenbryn nøye

– Finn en riktig rytme ved medisinering, ikke ta et opphold når du føler deg bra.
– En sterk juicekur (her) løsner systemet!

06/8/20

Flower Power

I fjor startet vi prosjekt blomsterbed på ordentlig, og vi har allerede rukket å fylle på littegranne allerede. At våren kommer til Kongsberg så sent gjør at jeg blir så frustrert over å se alle andres fine grønne hager, at jeg klarer ikke styre meg. I år har det blitt fylt på med en ny hagehortensia, ny hosta og den siste er jeg faktisk ikke helt sikker på hva er.
Jeg var litt bekymret for at fjorårets hortensia ikke har klart seg, det hadde vært total krise, for den var d-y-r! Men jammen har den ikke begynt å skyte i været, siden disse bildene ble tatt.

Akkurat nå kjenner jeg meg litt irritert over været ute, for vi hadde planer om å ta en tur opp til fossen i dag. Jaja, godt vi er vanntett, si!

05/28/20

Bryggefjell

For et par uker siden pakket vi sekken, og snørte på oss fjellskoene på hytta. Eller.. La oss være ærlige.. Vi dro ned til byen å kjøpte både sekk og sko, da vi ikke hadde klart å få med oss noen av delene oppover, surrehuer!
Men. Vi kom oss av gårde og ruslet innover mot bryggefjell. Turstien dit starter bare noen hundre meter fra hytta, og utsikten er magisk.
Senere i sommer skal vi på jakt etter Ding-Dang kirken!

05/24/20

Hyttehelger & Donering

Hei og hopp, etter nok en langhelg. Vi har vært på hytta igjen, og bare ladet batteriene.
For noen uker siden pakket jeg sammen alle tingene etter kaninene, og donerte de til dyrebeskyttelsen. Jeg kommer nok aldri til å skaffe meg kaniner igjen, så da ble det donering til noen småtasser som trengte det. Et tips til dere som har ting liggende, etter dyr, dere ikke lenger har behov for!

Vi feiret 17 mai forrige søndag, på en litt annen måte enn vanlig, men hjælp som vi trengte et lite familie selskap igjen. Vi spiste pølser, is, kaker mens vi spilte alle mot 1, alle mann. Herlig!

05/1/20

Everyday is a good day to work out

Nå som sommeren er på vei, skal jeg ærlig innrømme at jeg ikke tilbringer like mye tid nede i kjellerrommet her, som på vinterstid. Det er så mye triveligere å ta sykkelen ut, enten til fotballbanen eller bare på butikken.
Den siste uka har det derimot blitt flittig brukt til morgen yogaen, sammen med Yoga with adrienne på youtube. Jeg var nemlig rask til å utnevne meg selv som smitteverns vakt hjemme, og det kan virkelig gå på rygg og nakke, skal jeg si dere. Matvarer skal vaskes, gulv skal vaskes, sko skal ikke lenger inn enn nødvendig, sengetøy skal skiftes (altfor) ofte, og klær som har vært ute må på vask og ikke inn i hus. Jeg har vel kanskje dratt det (bittelitt altfor) langt, men hei. Viktig med tiltak, si!

04/27/20

Sommerfølelsen

For en strålende helg! Sommerfølelsen har virkelig kommet snikende den siste uken, og helgen var intet unntak. Vi tok turen opp til fossen igjen, og det var definitivt bedre lykke denne gang. Vi prøvde oss nemlig forrige uke også, men vi endte opp med å vasse inn i flere partier snø. Det er alltid like spennende de første turene innover på vårparten, av hvilket fottøy man trenger, for det er umulig å se snøen før du allerede er på vei innover. Uansett, snøen hadde ihvertfall smeltet 70% innen helgen, så det var kun små lette partier igjen, som gjorde turen mye lettere.


Noe annet som tyder på at sommeren nærmer seg, er pollen. Jeg håpet jeg skulle slippe unna kortison sprøyte igjen i år også, men i år er det virkelig ekstreeemt. Det ble til slutt sprøyte, og den begynner endelig å funke.

I går var vi ute på årets første fisketur, og det var ingen fiskelykke, som vanlig.. men vi gir ikke opp fordet. Ingen mistede sluker da, det er jo tross alt ikke hver gang!
Nå håper vi på bedre tider, og at verden sakte men sikkert kan gå mot normalt igjen, krysser fingrene.

03/25/20

Drømmer vi

Hei der, i denne merksnodige tiden. Det føles ikke virkelig, selv om det er fryktelig ubehagelig. Vi er allerede inne i runde 2 av lockdown’en, men jeg har virkelig ikke klart å sette noe ord på dette før nå.
Folk i hyttegrupper mobber hverandre, for de har hytter i hjemkommunen og dere andre får ikke dra på deres, æddabædda. Andre trosser forbud og drar allikevel på hytta.
Folk generelt på facebook leker moralens pekefinger sjøl, mens de akkurat har brutt flere av tiltakene selv.
Senterne er ikke stengt, og ungdommene flokker seg. Hjemmefester pågår som før, ingen får stoppe de fra sitt alkoholinntak. Folk bryter karantene fordi de kjeder seg.. need i go on..
Kan ikke alle bare ta seg ei bolle og holde seg hjemme, mens de følger beskjeder fra myndighetene.

Hvem i all verden bryr seg om vi får dratt på hytta eller ei, når folk dør!

03/8/20

Vinter, vår eller orkansesong?

Herregud, for et vær! Det hele startet med noe som lignet fryktelig på vår, før orkanen kom og tok oss alle. Hjemme var det så ille at det faktisk blåste ned ting fra taket, og blomsterpotta mi har forduftet for godt, tror jeg. Nå har det lavet ned store snøfiller et par dager igjen, og det gledes, for da kunne jeg dra frem skiene igjen. Nå har jeg såpass balanse og teknikk at jeg greier stå oppreist uten å tenke på fall, ihvertfall, he he.

Dette været tuller med hodet mitt for tiden, og jeg har vært klar for å dra frem påskepynten i flere uker allerede, det er jo vår?? Nei, det er jo eeegentlig ikke det. Men er det innafor å pynte til påske snart, eller?

Vi har endelig fått opp lampa over spiseplassen på hytta. Denne har ligget hjemme det siste året, minst.. Ting tar tid. Men se så fint det ble.