03/12/20

Hjemmelaget karamell

Først og fremst, dette er den første karamellen jeg noen gang har fått til! Haha. Det har blitt noen forsøk tidligere år som gikk skikkelig skikkelig skeis, nemlig. Denne er laget fra oppskriften til matprat, og var skikkelig enkel, og ikke minst god.
Den er fryktelig mektig, så med mindre du skal ha storstilt selskap, ville jeg kanskje halvert den, minst.. Vi raspet litt lakris salt over, såååå DIGG!

01/12/20

Kopp Pepperkakehus

Hei, der inne i den 12 dagen i året 2020. Den siste uken har virkelig flydd fort, til tross for at “ingenting” har stått på skjemaet. Nyttårsforsettet i år har vært enkelt, mer tid til meg selv, og mindre stress.
Jeg kjente så hardt på det denne førjulstiden, at nå er det nok. Nok av å være ute i siste liten, nok av å stresse for å få alt perfekt, nok bare rett og slett nok. Om de kommende årene skal gå nogelunde knirkefritt er jeg nødt til å sette ned tempoet, og tenke på helsa. Kroppen begynte å stritte imot allerede tidlig i desember, og følelsen i beina mine har kommet og gått som den vil. Noen dager før julaften måtte jeg bare kaste inn håndkle. Drit i alle planer, fysioterapi ble avlyst, og resten av det gjenstående ble som det ble, men det ble ble jul i år og. Etter noen dager i senga og badekaret så var kroppen oppe å nikket igjen.
Det funker ikke å ha MS, og ikke ha struktur i hverdagen, det går bare ikke. Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe særlig om dette, og det er flere grunner til det. Først og fremst prøver jeg å ignorere det i hverdagen (så langt det går), hverdagslivet er vanskelig det er ikke til å stikke under en stol, men i stedet for å fokusere på det blir det så mye bedre av å fokusere på det positive. For jeg har det bra, jeg har bare veldig mange hensyn jeg må ta, men det funker. Det dundrer og går bedre enn før, og jeg føler til tross for noen glipp her og der, at jeg har mer taket på sykdommen enn før. Men i 2020, da skal jeg bli enda flinkere til å passe på meg selv.

Dette innlegget ble langt, og absolutt ikke hva jeg hadde planer om at det skulle bli, men innimellom er det greit å la fingrene gå når de først har noe på hjertet.
Her er et av prosjektene som bare ikke kom med i all stria, men vi nyter godt av de nå etter jul også.

12/22/19

Årets julebakst er i boks. Vi avsluttet det hele med pepperkake gensere, og hjerter til julestrømpene på peisen.
Serina, karamell, hallingsnipp, brente mandler, vaniljekjeks, gule bomber og pepperkaker ble det i år. Phew. Det har gått hardt for seg på kjøkkenet i desember, med andre ord. Nå har vi vært vår siste helg på hytta for i år, pakket sakene og vendt snuta hjem, for å gjøre klart for de aller siste forberedelsene til den store dagen!

12/10/19

Paw Patrol

Femåringen ønsket seg Paw Patrol kake i år, så selvsagt måtte tante Lilli fikse dette. Det å lage Chase, jadda jeg har gjort hjemmeleksa mi! viste seg å være alt annet enn enkelt. Raskt innså jeg at livet var for kort, og det samme var tålmodigheten min. Løsningen, leke fra leketøys butikken. To gaver i en, hva mer kan han ønske seg, smilefjæææs.

12/8/19

Pølser & Juleforberedelser

Hei i natten! Det er lenge siden sist, da den siste ukens innlegg alle har vært forhåndspubliserte, og timet inn innlegg. Jeg kjenner det er skremmende at vi er 7 dager inni desember allerede, dagene flyr så fort!
Kjellerstua var planlagt å stå ferdig til første desember, vel.. det skjedde ikke. Men det kommer seg. De første julegavene er allerede levert ut av huset, og jeg føler jeg bor i tidens pakke sentral. Frem med gavepapir, bånd, glitter og stas. Ryddes bort igjen, for samme regla to dager senere. Slik går no desember dagan.
Yankee julekalenderen har vist seg å være tidenes beste, forresten. Jeg trenger den timen med duftlys og avslapping hver dag, for å få dette til å gå så rolig for seg som mulig. As I write er mannen på julebord, og jeg ligger i sengen med en julefilm, The Spruces and the Pines, og dagens duftlys er tent. Skikkelig fin julefilm, forresten!

Tidligere i dag hadde vi besøk for pølselaging, så nå er julepølsene i boks. Alltid kult å lage de selv, er det av interesse finner du oppskrift på matprat :)

11/30/19

Thanksgiving

På torsdag var det duket for vår andre thanksgiving feiring. Benken var dekket av sideretter og kalkun ble det. I år prøvde jeg meg på et par nye retter, karamell ostekake med pecan, og søtpotetmos med pumpkin spice toppet med marshmallows stod i slow cookern fra jeg stod opp. Til tross for at denne dagen dreier seg om en milliard småretter, må jeg si at amerikanerne er flinke til å planlegge, for disse rettene kan nemlig lages i god tid i forveien. Når man ser på denne mengden skulle man ikke tro at jeg rakk både et bad og en blund i mellom slagene.
Er det noen som er inspirert til å teste noe nytt og spennende har jeg funnet alle oppskrifter på pinterest, der er det så mye spennende å velge imellom!