02/25/13

Dagens antrekk

SAM_1181 SAM_1185 SAM_1194Det var Karpe Diem genseren mamma hadde strikket til meg. Brukte den for første gang i dag. Så stygg at den er kul!

02/25/13

God morgen

Ja det er morgen for meg. Var oppe i hele natt og så Oscar utdelingen. Cappuccino helles nedpå før jeg må løpe.
wpid-SAM_1210.JPG
 

 

Skål! Jeg mener.. god morgen/dag!

02/23/13

Husmor i full sving!

For første gang på lenge våknet jeg uthvilt av meg selv i dag. Ahh, hvor jeg elsker slike dager!
Jeg hoppet i treningstøyet, fikk unna en av de hardeste treningsøktene på lenge. Noen kommer til å være støl i morgen.
Inntok en sunn frokost, smoothie med havregryn, min nye obesession.. Så godt!
Kastet meg videre over moppen og vaskebøtta å fikk vasket gulvene.
La meg ned på sofaen, innsmurt i selvbruning for jeg lærer jo ikke, å leste ut boken min.
Nå er jeg i full gang med å lage middag, helt fra bunn så klart. Får så mange inspirerende tips fra bloggere om middager om dagen, at det er jo ikke noe problem lenger.
Ække jeg husmor matieriale så vet ikke jeg!

wpid-IMG_20130220_202602.jpg

02/20/13

Dagens lyn

Ble rett og slett så inspirert av Ida Wulffs innlegg at jeg nå lager mitt eget, med lyn i stedet for paraplyer. Lyn får liksom frem poenget mitt litt bedre. Og hallo, hvem har ikke flere irritasjonspunkter å komme med en meg a, folk altså!
Ja, jeg har en sånn dag! Her er dagens irritasjons punkter..

ϟ Selvbrunings skjolder. Ja, jeg skjønner at du må forsvinne på en måte jeg også, men det kunne vært kjekt om du heller forsvant litt gradvis enn at jeg plutselig våkner opp, ser ut som noen har skrudd et annet hode på halsen min, og har noen fine oransje liknende striper langs hele hårfestet. Finn opp en selvbruning man kan bruke for f***!

ϟ Øyenbryn som er alt annet enn samarbeidsvillige. Hvorfor må dere de dagene jeg trenger at dere funker. Ikke fett å gå ut med så forskjellige bryn at det ser ut som jeg har hatt et slag.

ϟ Busser som alltid er presis, gjerne litt før de dagene du har skikkelig dårlig tid. Den ene dagen kunne dere faen meg tatt den evighetstiden dere pleier.

ϟ Kommuner som ikke har hørt om strø. Når du da prøver å løpe til neste buss, men midt i bakken bare må gi opp og gå hjem igjen, for å unngå å brekke noe. Tenk på alle de gamle menneskene (og meg) og strø iallefall nedover bakker, møkkafolk.

ϟ Folk som må bruke nytt håndkle hver gang de dusjer (2 ganger daglig). Gjør at jeg sitter igjen med en helvettes klesvask,  og jeg syns ikke akkurat det er så fryktelig moro å vaske etter deg.

ϟ Jenteproblemet jeg har ikke noe å ha på meg. Hvorfor må det ende i at jeg bruker gulvet som klesskap hver gang. Kan ikke alt bare stemme med første antrekk.

ϟ At noen må bruke nytt glass hver gang de drikker, men har null problemer med å la deg sitte igjen med oppvasken etter seg. Ny regel her i huset, du får faen meg rydde opp det du roter!

 

Okey, det var det for i dag. Nå får jeg vel kaste meg over klesvask, oppvask og alle klærne på gulvet. Takk og pris jeg er flink til å vaske gulvene, ellers hadde jeg fått enda mer klesvask nå.
Det er så fryktelig kjedelig med alt dette husarbeidet, og det gjør det enda kjipere å tenke på at dere har vært to om å lage det, men er bare en om å rydde opp!

Hva irriterer deg i dag? 

02/19/13

Gelè shots i appelsin skall

Gelè shots er vel rimelig bra kjent for ihvertfall alle dere over 18 år, eller 20 om vi skal følge loven til punkt og prikke.
I min omgangskrets har vi laget det siden, kremt, lenge før vi hadde lov til å drikke. Men det har alltid vært noe griseri. Knuste shotglass overalt for å prøve få ut denne geleen som sitter fast neddi der. Men dette her er jo løsningen. Så enkelt å lage, og så enkelt å spise gele shotsene.

Hva du trenger:
– 3-4 appelsiner pr pakke gelè. Pass på at appelsinene ikke er for modne (myke)! Vanskeligere å få skallene hele.
– Gelè i ønsket smak
– Sprit, valgfri merke/smak

image
Det første du må gjøre, er å skjære appelsinen i to. Deretter tar du en skje og tømmer skallet. Enkleste metoden er å grave de ut rundt der de er festet til skallet. Da løsner de enklere og det blir mindre gris.

Kok opp geleen etter anvisning på pakken. Bruk halvparten av vannmengden.
Rør i geleen, la den kjølne (viktig! ellers fordamper spriten).
Bland spriten i gelè blandingen når den er avkjølt.
Vanligvis er sprit mengde halvparten av vannmengde, men vi brukte jordbær gele, og synes faktisk de ble for sterke.

image
Hell geleen i appelsin formene. Sørg for at disse står støtt og ikke lekker.
Som dere ser her hadde ett av skallene hull, og blandingen lakk ut i formen.

image
Sett de i kjøleskapet til avkjøling. 3-4 timer skal holde.

image
Før servering skjæres de opp som vanlige appelsinbåter. Ps, sørg for å bruke en skarp kniv til dette.

 

02/17/13

Denne helgen fra instagram

instaphotos
1: Valentines orkide. 2: crazy bilde med crazy hashtags bestemt av M. 3: Bli brun før helgen. 4: Forbereder helgens shots. 5: Appelsin skall gele shots klare til avkjøling. 6: Vors kortsspill. Fuck the dealer.  7: Gele shots klare til spising. 8: Lørdagens sminke. 9: Konsert. 10: Søndagens hangover måltid.

Har dere hatt en bra helg?