10/31/17

I Gatti di Roma

Torre Argentina Cat Sanctuary

Da vi var i Trastevere dagen før gikk vi forbi en plass med gamle templer, som var fulle av gatekatter. Som den kattepersonen jeg er klarte jeg selvsagt ikke å slutte å tenke på de, så mens vi kjøpte frokost kjøpte vi også med en boks kattemat. Da vi kom frem, matet et par katter, og gikk i andre enden viste det seg at dette faktisk er et katte herberge (cat shelter). Her fikk du lov til å komme inn å hilse på kattene, de hadde produkter du kunne kjøpe for å støtte, og du kan til og med fjern adoptere kattene. For et fantastisk tiltak!
Stikk innom neste gang du er i Roma, og kjøp en t-skjorte eller ti.

 Mer informasjon finner du her

Torre Argentina Cat Sanctuary

10/29/17

Roma, dag 6 – arrivederci

Allerede på dag 4 kjente vi på det at å være her nede i 6 dager, var litt drøyt. Det kunne fint holdt med en langhelg, og jo nærmere helgen vi kom ble det fler og fler mennesker.
Det er begrensa hvor mange ganger man har lyst til å løpe rundt å si attraversiamo, eller ikke.. hehe.
Vi antar også at det som la en stor demper på turen var hotellet. Vi endte på dette fordi de liksom skulle ha balkong til rommene, og utsikt mot St.Peters kirken. Vel, det hadde ingen av delene, ei heller en fungerende Air Condition, som de atpåtil skulle ha betalt pr døgn for å ha på. Men det mente de ikke var så farlig, for det var jo ikke så varmt. Nei, vi våknet tross alt bare igjennomsvette hver morgen kl 5, og måtte åpne vinduet uansett hvor bråkete det var utenfor. Hotellet lå langs en hovedvei og det tuta og ula døgnet rundt. Ikke kunne man få håndkle annet enn av hushjelpen heller, for det hadde ikke betjeningen nøkkel til, så da kunne man heller få to rene dagen etter, lurt. 

Anyways, vi startet dagen med et besøk på I gatti Di Roma, et katteshelter oppe ved Agentinske tempel ruinene. Vi skulle egentlig bare mate gatekattene, men det viste seg at de hadde et aldri så lite hjem her, allikevel. Kattehjertet mitt rakna jo litt før jeg visste dette.  I dag bestemte vi oss for å gi Giolitti en sjanse til, denne gangen ved å stå i kø og plukke ut smakene selv. Det hele endte med å bli en fiasko, det var så mye mennesker denne gangen også, at du fikk ikke sett flere smaker enn akkurat der du stod i køen, da de tok imot bestillingen din. Isen rant bort, og vi var litt gærne å valgte kjeks denne gangen, idiotisk valg.. Og smakene sammen ble total kræsj på begge. Jeg vet ikke om det er helt innafor å fortelle dere dette.. men vi kastet faktisk isen begge to.  Selvsagt måtte jeg si farvell til Fontana Di Trevi, maken til fascinasjon av en fontene sier mannen. Og vi satt oss ned på Pantheon fonten å bare tittet på alle menneskene på torget. Det er jo ikke lov å si det, men på dette tidspunktet var vi så dritt lei hele roma, at vi kunne ikke vente med å komme oss på flyet til Irland. Vi kunne jo ikke avslutte turen med en dårlig gelato opplevelse. Så vi løp bortom nabo gata før vi hentet bagasjen, og kjøpte favorittene, peanøtt, pistasj og mørk sjokolade. Etter å ha kastet i oss isen, og drasset ut all bagasjen, praiet vi en taxi rett utenfor hotellet.
På vei til flyplassen ble det tatt en bakvei, så vi fikk sett både vingård og kjørt igjennom den gamle veien fra Napoli til Colosseum.
Taxiene i Roma har faste priser til flyplassene, vær obs på dette. Da vi på vei til flyplassen ble overpriset, “fordi det var kø”. Tonen ble en annen da han oppdaget at jeg tok bilder av taxi nr innvendig og bilen utvendig, for jeg hadde jo tenkt til å klage, for jeg er jo bare en sånn person! Haha. Så det hele endte med at han kom å tilbakebetalte oss. 

Det vi burde ha gjort før vi dro, var å spise middag. Vi reiste ut av Roma fra Ciampino, vi landet på fiumicino, og der var det ikke store spise alternativer. Det var et par bittesmå kiosk lignende cafeer, og dagens middag endte med å bli et pizza stykke til hver, ops.

10/28/17

La Botticella

Etter mye banning opp ned av google maps, som allerede var hverdagskost her nede, fant vi frem til La Botticella. Dessverre var de stengt, men vi fikk vite at de åpnet kl 19.00, og vi var der allerede 14.00. Jeg nektet tanken på å la denne opplevelsen gå fra meg, så vi fant oss en restaurant ikke så langt unna, tok en snack, og flyttet middagen til senere på kvelden, for hit måtte jeg jo. 

Da klokken var rundt 19 tuslet vi opp igjen. Jeg var litt nervøs for at vi ikke fikk bord, for det jeg hadde lest på forhånd tilsa at reservasjoner var nødvendig, da dette var en bitteliten plass.
Denne restauranten ble anbefalt av reisende som har vært i Roma utallige ganger, og hvor de er innom, hver tur. Dette var ikke en turistfelle som flere av de andre, da den var mye mer bortgjemt i en bakgate, hvor klesvasken hang over veien.
Flaks hadde vi, og fikk jammen meg bord. Og det at restauranten var liten var virkelig ikke å overdrive. Vi satt på en måte på langbord med naboen, men heldigvis hadde vi alt vært her såpass mange dager at den intimgrensen vår var for lengst brutt. For en opplevelse, for en mat!
Bak oss satt en hel storfamilie på langbord, sammen med en av arbeiderne i restauranten, og spiste en høylytt middag. Autentisk italia sa du? Ahh, dette stedet var så verdt tipset, at jeg bare må tipse videre. Ever in rome? Spis på La Botticella!
Det eneste som gjorde at denne tiramisuen ikke ble nr 1, var at den ble slått på målstreken av sjokokade bitene i Di Rienzo sin. Så denne var også helt fabelaktig!
Da vi betalte fikk vi faktisk med restaurantens egen vin hjem, som en gave. Denne skal definitivt prøves en dag, for den måtte jo bli med hjem i kofferten.
Jeg var så mett etter denne opplevelsen, til tross for at jeg fikk med doggybag hjem, for det var sånne mengder, at jeg trodde jeg skulle kaste opp det flere runder det neste døgnet, haha. 

10/27/17

Girls night

Forrige fredag var det duket for jentekveld i heimen, tenk at det har gått en hel uke alt. Mannen var borte på jobb messe, og Bell, som er min forlover, kom på besøk.
Vi hadde planlagt å starte på bordkortene til bryllupet, men ikke forventet å komme så langt som vi gjorde. Vi er 90% ferdige, og vi mangler kun navne stykket, og de resterende diamantene.
Vi hadde for kvelden flyttet tven fra soverommet ut i spisestua, og vi var rene produksjons samlebåndet, mens Mean Girls, White Chicks og andre jentefilmer spilte på skjermen.
Det ble stenovns pizza på menyen, og italiensk vin, mmm.. noen har ikke helt lagt Italia turen bak seg enda, hehehe..

10/25/17

Roma, dag 5 #2 – Trastevere

Etter besøket i det sixtinske kapell praiet vi vår andre taxi her nede til Trastevere.
Dette skal være matmekka i Roma, og jeg hadde selvsagt lest meg opp på forhånd, om hvor vi burde gå. Planen var egentlig å ta turen hit dagen før, på bursdagen min, men vi var så slitne at vi utsatte det.
Etter mye banning opp ned av google maps, som allerede var hverdagskost her nede, fant vi frem til La Botticella. Dessverre var de stengt, men vi fikk vite at de åpnet kl 19.00, og vi var der allerede 14.00. Jeg nektet tanken på å la denne opplevelsen gå fra meg, så vi fant oss en restaurant ikke så langt unna, tok en snack, og flyttet middagen til senere på kvelden, for hit måtte jeg jo.

Vi ruslet ned til sentrum igjen, og fikk endelig kommet oss inn i selve Pantheon, før vi måtte ha en tiramisu. Kan tro skuffelsen var stor dagen før, da de ikke hadde mer, og jeg fikk en mindre god kake der som substitutt, også på bursdagen min da gitt..   Videre hadde vi jo masse tid å bruke, da vi bare gikk rundt å ventet på å gå tilbake til Trastevere.
Hele turen hadde vi sett etter både sko og slips til mannen, til neste år. Men det viste seg å ikke være det enkleste. Han hadde nemlig sett et par sko her hjemme som ingen klarte måle seg med, dessuten var de veldig glad i rund tupp der nede, og masse mønster når det kom til slips. Så jeg hadde vel egentlig gitt opp, da vi kom over en liten butikk inni en gate, hvor vi gikk inn for å se på dress. De viste seg å ha noen skikkelig kule slips, og vi plukket ut 3. På vei for å hente disse, kom jeg over det. Et enkelt vinrødt/burgunder slips, akkurat hva vi lette etter, så jammen fant vi ikke bryllups slipset i Italia allikevel.

.. To be continued

10/23/17

Roma, dag 5, #1 – Det sixtinske kapell og vatikan museet

Dag 5, The sistine chapel.
Siden vi ikke rakk over dette samme dag som St.Peters kirken, måtte vi ta en egen dag her. Vi trodde dette lå sammen med St.Peters kirken, men der tok vi jammen feil. Det viste seg å ligge bak, og man måtte på en aldri så liten gåtur rundt for å komme inn.
Siden vi allerede nå hadde stått i kø for St.Peter, og Colosseum, pluss Roman Forum, tenkte vi at i dag.. GIDDER vi ikke. Så vi gikk innom en liten sjappe, rett under St Peters plassen, her fikk vi kjøpt (grisedyre) billetter med en slags guide, som geleidet oss rett forbi køen, svisj igjennom sikkerhetskontrollen, og fikk billettene i handa vel inne. Herremin, så verdt det det var.
Vi ble litt overveldet over hvor mye mennesker det var her inne, det var helt ekstremt. Man gikk i kø, og det var fryktelig varmt og klamt. Keep in mind, at her gikk man tildekket igjen, for å slippe inn i det sixtinske kapell.
Det var haugevis med guidede turer, som hadde vært sitt stoppested, så det ble mye slalom for å prøve å komme seg utenom snilegåingen. For å ikke snakke om at det var en evig gående tur, som ble avsluttet med høydepunktet (selvsagt), det sixtinske kapell. Jeg kan ikke engang forestille meg hvordan det var her i sommer, da det var hetebølge.
For en gangsskyld var jeg så lovlydig at jeg ikke tok bilder inne i kapellet, det er nemlig ikke lov. Jeg hadde mer enn nok med å stå å beundre skapelsen. Det var mye mindre enn jeg hadde forstilt meg, men aj. Bare det å se det, gjorde opp for hele køgåingen, fantastisk. 

10/22/17

Roma, dag 4 – Bursdag

Dag 4. Bursdagsfeiring!
Dagen startet med pakker på senga, ny tlf, wiii. Så det ble brukt noen timer på å leke med den, mens vi spiste frokost på takterassen igjen, med mat fra nærbutikkene. Og kake med lys.
På forhånd hadde jeg sagt at jeg ikke ville ha noen planer denne dagen, bare vandre rundt i Roma, spise god mat, mens vi tok livet med ro.
Vi startet dagen i nærheten av Piazza Navona med en drink, og en helsikkes øl på mannen, med en noget laber pizza. Vi visste på forhånd at vi ikke burde spise her, men vi måtte jo teste, og for en forskjell fra vår tidligere pizza date det var.
Vi kjøpte med oss et par malerier hjem, fra Piazza Navona, en liten tradisjon vi har fått fra hvert sted vi er på, håper på en helsikkes kunst samling når vi er gamle og grå! Hehe.
Vi kom oss på på toppen av spansketrappen, kastet nok en mynt i Fontana Di Trevi, spiste middag med drinker på Hard Rock, før vi labbet ned på Pantheon, og avsluttet med dessert og et glass vin.
Roser ble det også på meg, hehe.

10/19/17

Roma, dag 3 – Roman Forum mm #2

I tillegg til Colosseum tok vi som sagt, i forrige innlegg, turen innom Roman Forum.
Etter å ha vært inne på Colosseum en time, måtte vi bare kaste inn håndkle inne på Roman F. Det var rett og slett for varmt! Selv om det er skyer på himmelen, ser jeg nå på bildene, måtte vi bare rømme å finne et sted i skyggen. 

Siden vi skulle i den andre enden av byen denne dagen valgte vi å kjøpe billetter til Hop on hop off bussen, city sightseeing roma. Jeg sier bare, styr unna!!
For det første er billettene svindyre, de koster mindre for flere dager du bruker de.. I tillegg er det så mange som skal med de, at første buss måtte vi stå over. De slutter å gå tidlig, så på vei hjem ble vi faktisk kastet av bussen, satt til å vente på et fortau 40 min på neste, som var stapp full, og hvor ikke alle engang kom på! For oss siste “heldige” som slapp på var det ståplasser fremtil folk gikk av. Bussene kjører langt unna severdighetene, det eneste du får se er masse vissvas du ikke aner hva er. Dont bother, seriøst. Bruk pengene på taxi om du ikke klarer gå, eller gå og bruk de på mer gelato!
Vi kjøpte forresten Laduree lakris makroner igjen, for en skuffelse! Vi lager jo like gode selv jo, ha!
Når vi først var i området stakk vi bortom for å se capitoline wolf, med Romulus og Remus. Før vi hoppet på denne forbaskede bussen hjem igjen.
Kveldens middag ble inntatt på en fortausrestaurant i en sidegate fra Hotellet. Jeg bestilte noe så mindre godt, at jeg faktisk dro med meg mannen på nabo restauranten, rett etterpå. Der spiste vi den beste pizzaen i vårt liv, mens vi delte en flaske vin.
Ps, dere skjønner kanskje at vi bodde i nærheten av den siste bygningen på hvert innlegg her, dette er Castel Sant’Angelo.