01/31/19

Vintermagi

Oh my gosh, for et snøvær! Det er så koselig å sitte ved spisestue bordet (min faste boplass ved pctid, til tross for kontor.. yess..) å se snøen dale tett i tett ned. Er ikke engang bitter for at dette ikke er jul vettu! Noe har skjedd de siste årene, jeg pleide hate snø etter nyttår, unødvendig. Så jeg vet ikke om det er faktumet at jeg ikke lenger kjører kollektivt, har bil, eller hus og hytte som har forandret på det. Det eneste jeg drømmer om nå er å dra opp på hytta å ta akebrettet fatt, suse nedover bakken til jeg er iskald. Men ikke denne helgen, dessverre.

Allergien min er mye bedre, og prøvene viste heller ikke hva det dreier seg om. Bomstikket i armen derimot… jeg klarer fremdeles ikke rette ut armen uten å gi ifra meg et grynt av smerte, herlig.
Nå skal jeg straks på middag hos svigers, så får vi se hva jeg mener om snøværet når jeg faktisk må ut i det..

01/28/19

Svanesjøen

Torsdag var det duket for svanesjøen. Jeg har vært gira siden billettene ble bestilt, for det var SÅ fabelaktig i fjor. I år tok jeg med min mor, til mannens store glede. For gjett hvem som sovnet 15min inn i forestillingen i fjor, he.he.
Forestillingen var absolutt fin, men den var virkelig noe annet å sitte så nært, enn å sitte i 2 etasje. Merkelig nok, var dette faktisk liiiitt dårligere enn å sitte oppe. Mange hoder i veien, og man fikk på en måte ikke de samme inntrykkene som i fugleperspektiv. Men da vet man det, til neste gang.

01/25/19

Beauty And The Beast – Mystery Minis

Hei og velkommen til geeky friday! Eheh.. Jeg er super gira for å ha blitt fast følger av grav3yard girl, heeelloooo YouTube slave! Jeg fant faktisk kanalen(e) hennes da jeg var innlagt på sykehuset, og nettet der ikke dugde til annet enn nettopp.. YouTube.

30årene er tiden for en liten livskrise, eller? Jeg er jo så lett påvirkelig og har selvsagt klikket hjem 2/3 av alt hun deler og tester. Konseptet med mystery boxes eeeeelsker jeg! Jeg var selvsagt den som handlet drøss med drit og juggel på tivoli, da jeg var liten. Dere vet de overraskelses posene? Yess.. har ikke styr på hvor mange smykkeskrin som ble fylt av drit, som disse inneholdt.

Uansett, avsporing tilside, mystery minis konseptet til funko går ut på å samle figurer fra div temaer. For hver boks er det en viss sjanse for hver figur. Noen har en like stor sjanse, andre inneholder litt mer eksklusive figurer det er vanskeligere å få fatt i. Figurene er overraskende bra utført, og ser ikke ut som noe billig drit. Kanskje greit med tanke på prisen på disse…

Først ut er skjønnheten og udyret! La oss se hva som dukket opp denne gangen.


Lymiere!

Dette er defintivt noe dere vil se mye til fremover, har nemlig et dryss av de. Vanskelig å ønske seg no til jul, si!

01/24/19

Dags for en rant

Hvorfor svensk i overskriften, who knows. Tilbake halvannen uke senere, gratulerer. Lillisverden fungerer virkelig ikke uten forhåndslagrede innlegg. Som vanlig har det skjedd mye på halvannen uke på denne fronten, så i dag tenkte jeg rett og slett bare kjøre en liten utblåsning av hva som pisser meg off om dagen;

⚡Allergi: Frem og tilbake siden juletider har jeg vært plaget av nysing, og utslett som klør. Det har blitt så ille at jeg er våken flere runder om nettene og må smøre med hydrokortison.

⚡Offentlig helsevesen: Apropo allergi.. Jeg gir meg ende over offentlige leger, sykehus og det kjøret der. Kom akkurat fra legen nå, som mente at et en tablett allergimedisin ville være løsningen. Ja, det kan jo tenkes det i det lange løp, men det hjelper ikke meg akkurat i dag med utslettet som invaderer livet mitt, grr. Ei heller å ta prøver for å se om jeg er allergisk mot katt eller fe.
Da jeg nylig var hos nevrologen, fikk jeg vite at sykehuset hadde sendt over papirene fra innleggelsen, og mente de var usikre på om jeg hadde et atakk i det hele tatt. Nei, det var jo tross alt bare følelsestap i hele den ene siden, ingen styrke i ankler, og bildebevis på mr om nye lesjoner. Jeg mener, pytt pytt, bevis bechmis.

⚡ Lab rotter som hater jobben sin: Er et legekontor egentlig et legekontor uten den offisielle surnebba på labratoriet? I dag presiserte hun å stikke meg rett i nerva, for å ikke forstå hvordan jeg kunne vri meg sånn i smerte, før hun himlet med øynene over at jeg brakk meg av denne jævla pinnen neddi halsen. Bra jobba, du har funnet rett arbeid.

⚡ Fotoprogram på fotosider: Hvorfor kan ikke disse kjedene optimalisere programmene sine, så man slipper å sitte å røske ut hår for å få bestilt noen bilder? Jeg er i full rulle med bestillinger etter bryllupet, og holder på å bli spik spenna gærn. Så er bildene for store, for dårlige, og for lange.

⚡ Gallerier som selger bilder de ikke har: Vi kjøpte oss et nytt bilde til kolleksjonen vår i helgen, trodde vi. På tirsdag fikk jeg mail om at transaksjonen var tilbakebetalt av paypal, etterfulgt av mail fra galleriet om at de ikke hadde bildet allikevel. Profesjonelt… Oljemaleri det kun finnes et av i verden, får man nok lett tak i igjen. Handler nok der igjen, eller…

⚡ Ebay scams: En ny ting på bloggen i 2019 blir en testspalte. Blant annet har jeg handlet en del japansk godteri. I går ankom første mystery box med dette fra ebay, der det viste seg at 1/3 av produktene var gått ut på dato, for lengst.. Top rated selger, helt til de siste dagene. Trust no one.. Haha.

Nå skal jeg få på meg maska, og komme meg ut døra. I kveld blir det dinner and a show med’a mor, så glemmer vi alt dette jeg nettopp pøste ut.
Snakes on a plane!

01/14/19

Hyttehelg

En ny uke er allerede i gang, og jeg har dukket langt nedi skittentøydunken igjen, snart ferdig nå! Selv om det eneste jeg vil er å gå å legge meg igjen, bare en sånn dag.
Vi fikk pakket sammen jula på hytta i helgen, og hatt noen rolige kvelder, selv om vi også hadde et lite prosjekt i annekset. Må bare vise dere disse bildene fra i går, så fint! Får nesten skikkelig påskefølelse, dette været er virkelig på tur om dagen. Snakker om, HERRE min HATT for et vind vær det er. Føler snart taket blåser av.

01/11/19

Joshua French – Dømt til døden

Jeg hadde så lyst til å se dette da han var i Kongsberg, men jeg glemte det rett og slett bort. Da var vi jo midt oppi pendling frem og tilbake fra hytta, brukket ankel og alt det kaoset der. Så jeg var ikke sein om å hive meg over mannen da jeg fant nok en forestilling i Drammen.

Jeg sliter fremdeles med å sortere alt som ble sagt, for det var fryktelig mye informasjon, og det gikk veldig fort, særlig i første halvdel. Foredraget begynte klokken syv, og var ferdig rundt halv ti. Etterfulgt av en utplukket spørsmålsrunde fra salen.
For min del var jeg der for jeg er nysgjerrig. Jeg er generelt nysgjerrig, men jeg var veldig spent på hva som sies her, før boken slippes. Vil historien forandre på seg, eller er dette den endelige uttalelsen om saken. Hvem vet. Jeg er ihvertfall spent på å lese boken, og har mine egne teorier.
Over og ut fra frøken detektiv!

01/10/19

Å innse at man trenger hjelp

Siden helgen tror jeg at jeg har vasket ti maskiner klær, og enda er jeg ikke til bunns. Mandagen kom og tok meg med storm, som jeg håpet, så det begynner iallefall å ligne på noe der nede. Det jeg angrer på akkurat nå var at vi tok oss en runde fri fra vaskehjelpa, for å komme oss på plass med alt etter jula.. Så da får man stå i det selv, for denne gang.

Det siste året har vært veldig frem og tilbake om vi skal selge huset, og finne oss noe mindre, eller ei. Konklusjonen vi har landet på er vel heller at VI er problemet uansett hvor vi lander, boligmessig. Så da mannen brakk ankelen, og jeg så vidt hadde hentet meg inn etter mitt atakk, var det ikke lenger noe tvil. Vi måtte få oss vaskehjelp, og det brennkvikt. Man kan si mye om akkurat dette, men for oss hjelper det fryktelig i hverdagen. Vi må holde det ryddig, og går en av oss på en smell med sykdom så fikser hun jammen meg rotet sammen til noe som ser dugelig ut, der også. Stue delen vår er så vanvittig stor, og er på langt over 100m², så disse gulvene trenger ofte å taes. Kroniske sykdommer på begge, oppussing og alt annet som livet består av setter sine spor. Og utslitt av dette, er husarbeidet det siste man vil ta tak i. Det hjelper jo heller ikke at en av oss jobber ute i kulden hele dagen på denne årstiden, som også setter sine begrensinger for hva som blir gjort når man kommer hjem. Så langt fungerer det iallefall kjempebra, og jeg håper det fortsetter. Ingen takker vel nei til et enklere liv!

01/7/19

Pulled pizza

Altså, yum?!
Er det noe vi elsker her i huset, er det pulled pork. Ideen til vår egen pulled pizza hentet vi fra et spisested, med en god tanke, men bare ikke en like vellykket gjennomføring. Det må da gå an å få dette til på en litt bedre måte, tenkte vi. Og jammen fikk vi det ikke til også!
La oss starte med deigen.. Hjemmelaget er alltid best! Jeg har prøvd å bruke disse ferdig kjøpte noen runder nå, men seriøst.. Nei nei NEI.
Vi steker så pulled pork (kylling, kalkun, biff, hva enn man måtte foretrekke) 2/3 av den anbefalte tiden.
Kjevler pizzabunnen, tomatsaus, litt ost, før vi slenger den i ovnen halvparten av anbefalt steketid.
Drar fra hverandre kjøttet, legger det på bunnen med mais, ost, sjampinjong, og syltet rødløk. Syltet rødløk er virkelig den viktigste ingrediensen her, så den må ikke glemmes. Ferdig syltet rødløk finnes på Meny, men kan også lages selv på 123.
Ta gjerne på noen kladder med bbq saus også! Før det stekes de siste 10 minuttene, og toppes med sprøstekt bacon! Heeellloooooo!

Jeg skal innrømme at jeg faktisk sitter med et restestykke i hånden akkurat nå. Det ble en litt shoulda woulda coulda start på 2019, og jeg sliter virkelig med motivasjonen til å både gjøre noe, og det å slutte trykke slumre.. La oss håpe denne første mandagen i året får meg på rett kjør!

01/1/19

NYE 2018

Nyttårsaften kan beskrives med ordene; venner, kalkun, brettspill, champagne og raketter. 2019, du skal bli bra!