11/21/19

Reiseguide Kos

Se for deg charter til Granca, bare med mye dårligere strender og mat, velkommen til Kos!

Beste tid på året:
Den beste tiden å besøke Kos er mellom Mai – Oktober.

Myntenhet:
Euro.

Til – fra flyplass:
Taxi. Flyplassen ligger ganske øde og langt unna sentrum.

Transport:
Kos Town er ikke den største plassen å besøke, så her kan man fint beina fatt. Skal man oppleve resten av øya er man avhengig av taxi, leiebil eller firhjuling. Hva kan man gjøre på øya:
Det går mye båtturer fra havna, alt fra seilskuter som har dagsturer til andre øyer, eller fiske ekskursjoner. Ellers skulle jeg virkelig ønske vi rakk innom Therma beach, varmekilde, det så spennende ut.
Ellers er det vel spa, eller strandliv det går i på pensjonist øya. 

Hvor bo:
Langs vannkanten i Kos Town, noe av det bedre å se på, og sentralt.

Mat:
Samme som resten av Hellas, men ganske stort fokus på italiensk. Men også ganske flinke på store kjøtt tallerkener og tapas, mmm…

Beste plass å spise:
GiaMeze!
Fantastisk tapas restaurant med de deiligste små retter. 
Ellers anbefaler jeg barbouni, en av restaurantene langs strandkanten, både utsikt og god mat.

Shopping:
Kos er ingen plass for shopping. Jeg har aldri sett så mye falske designervarer, som ble solgt åpenlyst, i hele mitt liv. Vi snakker faktiske BUTIKKER fylt til randen av identiske logoer. Vesker, sekker, solbriller.. Nei, bare nei. 

11/21/19

Kat Von D Go Big Or Go Home

Denne var ikke planlagt at jeg skulle ta med meg, men hey. Jeg hadde jo ikke med meg mascara på turen, heller.
Da jeg brukte denne i Kos, ble jeg litt sjokkert over hvor lite den ga vippene mine. Det ble veldig naturlig, noe som er helt innafor for min del, men ikke når mascaraen heter Go Big Or Go Home.. Men jeg forsatte nå å bruke den, selv om den virket litt tørr. Så jeg kan fortelle deg at jeg nesten rygget baklengs da jeg prøvde den her om dagen. Vippene mine så ut som edderkopper, ala tenårene, og jeg måtte rett og slett bare vaske det av. Så med andre ord.. Den likte ikke klimaet i Hellas, for konsistensen og virkningen nå minnet meg mer om navnet! Nå har jeg ikke tatt vippeløft siden før jeg dro på tur, så jeg får teste den igjen etter det er gjort, men så langt er jeg ikke imponert.

11/20/19

Reiseguide Santorini


Beste tid på året:
Beste tid å reise til Santorini er mellom sent i april og tidlig november. 

Myntenhet:
Euro

Til – fra flyplass/Havn:
Taxi, eller hotell transport. Særlig ved ankomst ved havnen i Santorini er det fantastisk å ha en som står å venter på deg på kaia, da dette er kaotiske tilstander til de grader. 

Transport:
Firhjuling eller scooter. Dette leies ut overalt i byområdene, mot en ikke så altfor dyr sum, og er en helt fantastisk måte å se mer av øya på.   

Hvor bo:
Firostefani! Dette er plassen du tenker på når du hører Santorini. Høyt oppe på klippekanten med et dryss hvite hus nedover mot vannkanten.
Oia er veldig oppskrytt, stive priser og veldig turistifisert.


Hva kan man gjøre på øya:
Gå turer i Caldera, leie firhjuling, book en båt tur, Se de kjente blå domes’ene i Oia, og se solnedgangen fra klippekanten i Firostefani, eller Oia. 

Mat:
Hellas har en fryktelig sans for italienske restauranter, så de finnes overalt.. ellers finner du gyros på hvert hjørne.

Beste restaurant:
Da Vinci, i Firostefani. Italiensk restaurant som lager knallgode pizzaer.
Anemos, i Pyrgos. Helt fabelaktig gresk mat, både for øyet og ganen.
White Cave. En restaurant på en takterrasse i Firostefani, med en helt vanvittig flott utsikt over Calderaen.

Dessert:
I Fira finner du en hel butikk dedikert til kaker og bakst, ved navn Svoronos.Shopping:
Bykjernen i Fira. Her finner du svindyre gullsmeder, hundre juggel sjapper, turistjunk, og fake merch. Men også et par lokale butikker og en liten Sephora. 

Strender:
Santorini er ikke kjent for de beste strendene, men Black Pebble Beach, og Red Rock Lava er plasser å sjekke ut. Vil aller helst anbefale deg å velge et hotell med basseng!

11/20/19

Fenty Beauty Rihanna – Diamond Bomb

Rihanna Beauty! Man kan vel si at hun har tatt verden med storm med merket sitt. Dessverre er dette som alt det andre jeg rasket med meg, ikke mulig å få tak i, i dette land. Jeg skulle gjerne testet foundationen, som er det hun er mest oppe å nikker for, da denne kommer i 50 nyanser(!), men da jeg skulle innom varme land på denne turen, får jeg ha det til gode.

Det jeg i stedet fikk med meg er den sykeste glitter bomben jeg har vært borti. Denne kan brukes overalt, og jeg tror den hadde vært vanvittig fin over en krem på kragebeina. Men det er dessverre det eneste minuset, den bør ha noe å feste seg til under, da den har lett for å drysse uten. Jeg har foreløpig brukt den som en highlighter på kinnbeina og under bryna, og det er det villeste jeg har vært borti.

11/19/19

Reiseguide Roma

Beste tid på året:
April, mai eller fra september og uttover på høsten.
Priser skrus opp fryktelig mellom juni og september. 

Myntenhet:
Euro.

Til – fra flyplass:
Vår favoritt er absolutt taxi. Toget har nemlig endestopp på Termini stasjonen, og skal du lenger innover i byen må du uansett hoppe over i en taxi herifra.
Når det kommer til taxi er det viktig å være oppmerksom på å velge de rette, se alltid etter taxi med hvitt emblem, da det er fikserte rates fra flyplassene og inn til byen. Det finnes fryktelig mange kjeltringer av noen sjåfører, vi ble forsøkt lurt ved forrige besøk.

Transport:
Skal du til Roma er mitt aller beste tips å pakke joggeskoene. Det er mye trafikk, trange enveiskjørte gater og taxiene bruker gjerne like lang tid som det er å gå.
Vi testet ut den citysightseeing, hop on hop off bussen, som forflytningsmiddel sist vi var der, og det var ingen suksess. Fulle busser, lange ventetider, dårlige stoppesteder og ikke minst tidlige kvelder. 

Hvor bo:
Vatikanet for maten, og stillheten. Pantheon for umiddelbar nærhet til alt. Eller Trastevere for et yrende natteliv.

Beste attraksjoner:
Roma er vel en by der attraksjonene står høyt, og man trenger god tid for å ta til seg alt byen har å tilby. På min toppliste troner definitivt Fontana De Trevi, verdens mest magiske sted om du spør meg. Bare vær obs på at fontenen stenges og renskes mellom 8 og 9, på mandag, onsdag og fredag.
Kast en mynt, med høyre hånd over venstre skulder, i fontenen, da dette ifølge sagnet skal sørge for at du kommer tilbake til Roma. Visste du forresten at det kastes ca 3000 euro i fontenen hver dag? Det er dette som samles inn under vedlikeholdet, og det doneres til veldedighet for de trengende i byen.
Ellers er Pantheon, St. Peters kirken, og Colusseum must see’s. Castel Sant’angelo er også ganske magisk i mørket.
Ellers må jeg bare anbefale å besøke Torre Argentina. Her i ruinene samles alle byens løskatter, da det faktisk er et shelter i enden. Disse mates av turister og lokalbefolkningen og du kan faktisk fjernadoptere en katt. Eller du kan bidra ved å kjøpe deres egen merch. 

Mat:
Pasta, pizza, gelato, tiramisu.. Matmekka!
De mest spennende rettene er pizza margherita,mmm.. cacio e pepe, som rett og slett er pasta med ost og pepper, eller fritert artisjokk, en spennende opplevelse.

Beste plass å spise:
Området rundt vatikanet – Castel Sant’Angelo, uten tvil. Dette er et mindre turistifisert område, og mat kvaliteten er rett og slett ganske på topp. For all del, hold dere unna maten i turist stripa mellom Piazza Navona og Fontana De Trevi..
Bor du rundt vatikanet anbefaler jeg deg å stikke innom Bordiga Carla, en liten slakter sjappe, for et fantastisk ferskt pålegg for frokost eller lunsj! Beste restaurant:
La Botticella!
Fantastisk liten autentisk restaurant som ligger bortgjemt i Trastevere. Her kan du ikke være redd for intimsoner, da du bokstavelig talt spiser på bord med ukjente. Anbefaler å booke bord,da det fort blir fullt her!     
Ellers er  La Pancia Felice, eller Ristorante Porta Castello, i Castello området store favoritter. 

Gelato:
Det finnes en gelato butikk på hvert gatehjørne i Roma, og det er lett å bli forvirret. Mest kjent er vel kanskje Giolitti, men dette synes vi er en oppskrytt plass. Iskrystaller i isen, kaotisk og sur betjening.
Vår favoritt befinner seg, ikke overraskende… i Castello – vatikan området, og heter L’Arena del Gelato.

Tiramisu:
Byens beste tiramisu finner du uten tvil på Di Rienzo rett foran Pantheon. Dette er også byens mest magiske tips, sett deg ved et bord her mot torget og Pantheon i skumringen, bestill et glass vin, en tiramisu og bare kjenn på den magiske stemningen og se på alt livet på torget.  

Shopping:
Området rundt spansketrappen, her finnes alt fra Sephora til designer kjedene. Ellers har du også kjøpesenteret på termini stasjonen.  

Viktig å vite:
I italia er størsteparten av befolkningen katolikker, dette preger også attraksjonene. Vær obs på at du kan risikere å ikke slippe inn om du ikke følger den respektable kleskoden, altså dekket skuldre og knær. Knyt et sjal rundt vesken, eller ha det rundt halsen, som du kan dekke deg til med om du får beskjed om det!

11/19/19

Hudabeauty – Amethyst Obsessions

Dette er desidert min nye favoritt palett! Jeg har hørt mye om Huda igjennom youtube, og kriblet i fingrene etter å ha tak i noe. Valget falt denne gangen på palett, da det var behov for øyenskygge på reisen.

Huda skuffet ikke. Fargene er veldig mørke, noe jeg egentlig ikke er den største fan av, men de er så lett å blende ut, og trengs ikke bygges opp til samme mørkhetsgrad som paletten viser. Det er seriøst noe jeg hater med både Kylie og Kim sine, jeg ønsker ikke et fargesprakende spetakkel av øyenskygger. Skremte meg selv bort fra det allerede i tenårene, ja.
Fargene kan lett bli mye sprekere i fargen om du bruker en primer under, men som du kanskje allerede har skjønt så klarer jeg meg fint uten det, hehe.

11/18/19

Kat Von D Everlasting lip Mother

Yes yes yes, la oss sette i gang med de siste innleggene fra turen, for 3 måneder siden, haha. Jeg har brukt flere helger på hytta, yeeeey for fiber der oppe også, til å ferdigstille alle innleggene fra ferien. Til og med reiseguidene! Bedre sent enn aldri, eller? Videoene har jeg faktisk ikke sett igjennom engang, så det får bli en annen gang.. Men here we go.

Først ut fra Sephora haulen min er Kat Von D everlasting lip. Jeg har tenkt på å teste disse liquid lips’ene fra Kat Von D i flere år, men jeg har aldri kommet så langt. Til tross for at jeg går på de hver gang jeg er i London, har det liksom aldri falt meg inn der og da. Dette er første gang jeg har lagt ut på reise med handleliste klar på Sephora, så endelig ble den med hjem. Eller, jeg pakket faktisk ikke med meg sminke på turen, så jeg belaget meg på å starte testen av disse allerede på turen, for å se om de er verdt all hypen. Svaret er enkelt og greit.. nei. Nei, nei, nei.

Leppestiften setter seg fint, og den er lett å påføre, men dessverre stopper det der. Det varer ikke mange minuttene før den begynner å misfarges og kake seg innover, du kan bare glemme å spise eller drikke noe med denne her, for den smitter jo selv av her. Til slutt sitter du igjen med noe som ser ut som en misfarget lipliner, og det er ikke særlig pent.
Everlasting, not so much.. Denne var vel kanskje ikke så verst før Kylie og Kim kom på banen, men dessverre for Kat har deres produkter feid disse, ikke bare av banen men av planeten. En kylie lip sitter gjerne en halv dag, men denne sitter en halvtime, om du er heldig.
Legg merke til siste bilde, her har jeg kun strøket fingeren over produktet, og man kan tydelig se misfargingen allerede. Dette var rett og slett skuffende 😖

11/15/19

New Art

I sommer bestilte vi litt ny veggdekor. Jeg kom faktisk over kunstneren bak igjennom en fb gruppe, og var solgt med en gang jeg så Hjemreisen.
Sjekk ut Marte’s kunstloft på facebook!

11/14/19

Juicer vekk forkjølaen

Forkjølelsen henger i enda, men har heldigvis begynt å slippe taket nå. Tenkte bare ta en tur innom for å gi dere oppskriften på tidenes kur. Ferskpresset juice av appelsin og ingefær, for en bombe av hjelp. Jeg har lest mange oppskrifter som også inkluderer cayenne, eller sitron.. bare tull. Kjør på med ingefær, så mye du klarer. Det kommer til å svi.. men jeg lover deg at det hjelper!