11/30/19

Thanksgiving

På torsdag var det duket for vår andre thanksgiving feiring. Benken var dekket av sideretter og kalkun ble det. I år prøvde jeg meg på et par nye retter, karamell ostekake med pecan, og søtpotetmos med pumpkin spice toppet med marshmallows stod i slow cookern fra jeg stod opp. Til tross for at denne dagen dreier seg om en milliard småretter, må jeg si at amerikanerne er flinke til å planlegge, for disse rettene kan nemlig lages i god tid i forveien. Når man ser på denne mengden skulle man ikke tro at jeg rakk både et bad og en blund i mellom slagene.
Er det noen som er inspirert til å teste noe nytt og spennende har jeg funnet alle oppskrifter på pinterest, der er det så mye spennende å velge imellom!

11/26/19

Yankee adventskalender

I år valgte jeg å gå litt utenfor boksen da jeg valgte årets adventskalender. Etter to år på rad med rituals ble jeg ikke så imponert da jeg sjekket innholdet på årets. Det samme som jeg har mottatt tidligere.. Og, etter noen år har du jo funnet dine favoritter, og resten blir bare overflødig. I år, nok en gang, har jeg ikke planer om å stresse i julen. Så hva er mer digg enn en adventskalender fylt med duftlys i forskjellige jule/vinter dufter. Et lys pr dag, og en liten time til å puste ut i julestresset.

11/24/19

Meise figurer

Noe fuglene her elsker, er hjemmelagde meiseboller. I stedet for boller bruker jeg pepperkake former for å lage forskjellige figurer, litt mer grisete og tungvint men så dekorativt. På vinteren fyller jeg hele treet utenfor spisestuen med de, så får pus litt å se på hun også.

• Solsikkefrø
• Fuglepeanøtter
• Villfuglblanding
• Solsikkekjerner
• Havregryn
• Delfiafett
• Hyssing
• Former

La det gjerne være en del overflødig væske, og la den stivne litt før du former figurene, da holder de seg mye bedre, uten å smuldre opp, når du tar de ut av formene!

Etter å ha prøvd meg frem en del sesonger er favorittene å bruke disse jeg har nevnt i oppskriften over. Men det er altså bare å putte i hva man nå måtte ha i skapet av frø, så sant det er sunt for fuglene selvsagt.
Jeg liker å lage disse sent på høsten, for å så oppbevare de kjølig resten av vinter sesongen. Formene kan bli fryktelig grisete og vanskelig få rene igjen, så best å kun gjøre dette en gang per sesong ;)

11/24/19

Adventskalender til han & henne

Kanskje du er ute i siste liten med å ferdigstille kalenderen, eller kanskje du rett og slett blir inspirert til å lage en nå? Her er i allefall noen tips både til han, og henne.

Adventskalender for han

Er det noe jeg har erfart, er det at det kan være vanskelig å sette sammen en adventskalender for han. Hva fyller man 24 luker med, som skal passe for det mannlige kjønn uten å blakke seg helt. Her er noen tips og triks jeg har kommet frem til etter 5 år med det samme tankekjøret i november.

– Fiske utstyr. Sluk, søkke, snøre osv. Det forsvinner så mange iløpet av sesongen, at litt påfyll her er alltids kjekt!
– Brettspill. Det har kommet så mye kult innen kategorien brettspill, og i år tror jeg at jeg må gå til anskaffelse av hyttespillet, selv.  Sjekk ut gamezone, de har så mange!
– Flaxlodd. Seriøst, mannfolk og flaxlodd.. hva er greia.
– Boxer/Sokker. Kjedelige ting, men har dere sett alle de fete sokkene på HM?
– Godteri. Her vil jeg spesielt anbefale amerikansk godteri, Gamezone har et godt utvalg her. Eller Neo Tokyo for japansk.
– Eksklusive matvarer. Sett sammen en meny for helgen, med litt ut av det vanlige matvarer. Mathallen har feks mye digg.
– Kino billetter. Hva er mer koselig enn en dag satt av til årets julefilm på kino.
– Hjemmelagde gavekort. En times massasje,frokost på senga osv.
– Sett en mannlig julefilm på programmet. Går det mye julefilmer hos dere i førjulstiden, så la han få en pakke popcorn og en mannevennlig julefilm på dagens tv program. Jeg sier bare, Die Hard..
– Hansker/Skjerf. Ting de fleste mannfolk bare ikke kjøper selv. 

Husk å ta i bruk yrke, og interesser og la dette vises i kalenderen. Er han en godtemoms, la den baseres på mye snacks. Hvilket yrke er han? Er det noe han har bruk for på jobb? Hvilke interesser har han, kan du finne på noe her? Det er så mange valg, men ta først og fremst i bruk personens interesser. 

Adventskalender for henne

Advents kalender til henne, finnes det noe lettere tenker jeg. Så vet jeg at jeg har faktisk laget dette før, og det viste seg å være et mareritt å finne noe å fylle lukene med. Nå har det heldigvis kommet såpass mange ferdig kalendere at det finnes noe for de fleste, men skulle du allikevel finne på å lage selv, så får du noen tips her. 

 • Badebomber. Dette kan man faktisk lage selv, det finnes en haug av oppskrifter på nettet. 
 • Skrubb/Såpe/Krem. Rituals, sakura.. finnes det noe bedre i denne verden enn ris skrubben? 
 • Duftlys. Sjekk ut lyko, de har så mange fra yankee at jeg holder på å bli sprø. Jeg vil teste de alle! 
 • Konsert. Julekonsert i førjulstiden, så koselig! 
 • Gavekort. Netflix, spotify, bladkongen osv. Alltid kjekt å få. 
 • Smykker. Trengs det noe videre forklaring?
 • Julehefte
 • Dvd. Eller, blueray. 
 • Tøfler
 • Sminkekoster
 • Pysjamas, kanskje til og med i julemønster.
 • Julepynt, eller kanskje pepperkake former.
11/22/19

Caolion Premium Hot & Cool Pore Pack Duo

Denne her!! Er det èn ting du trenger i pleiegarderoben din, så er det denne. Dette er virkelig det sprøeste jeg har prøvd innen hudorm rens. Selv om man ikke drar de ut, som er det vanlige med nose strips, og den slags, så fungerer det så mye bedre. Jeg har ikke noe før etter bilder her nå, men bare stol på meg når jeg sier at denne, du finner ikke bedre!

11/21/19

Reiseguide Kos

Se for deg charter til Granca, bare med mye dårligere strender og mat, velkommen til Kos!

Beste tid på året:
Den beste tiden å besøke Kos er mellom Mai – Oktober.

Myntenhet:
Euro.

Til – fra flyplass:
Taxi. Flyplassen ligger ganske øde og langt unna sentrum.

Transport:
Kos Town er ikke den største plassen å besøke, så her kan man fint beina fatt. Skal man oppleve resten av øya er man avhengig av taxi, leiebil eller firhjuling. Hva kan man gjøre på øya:
Det går mye båtturer fra havna, alt fra seilskuter som har dagsturer til andre øyer, eller fiske ekskursjoner. Ellers skulle jeg virkelig ønske vi rakk innom Therma beach, varmekilde, det så spennende ut.
Ellers er det vel spa, eller strandliv det går i på pensjonist øya. 

Hvor bo:
Langs vannkanten i Kos Town, noe av det bedre å se på, og sentralt.

Mat:
Samme som resten av Hellas, men ganske stort fokus på italiensk. Men også ganske flinke på store kjøtt tallerkener og tapas, mmm…

Beste plass å spise:
GiaMeze!
Fantastisk tapas restaurant med de deiligste små retter. 
Ellers anbefaler jeg barbouni, en av restaurantene langs strandkanten, både utsikt og god mat.

Shopping:
Kos er ingen plass for shopping. Jeg har aldri sett så mye falske designervarer, som ble solgt åpenlyst, i hele mitt liv. Vi snakker faktiske BUTIKKER fylt til randen av identiske logoer. Vesker, sekker, solbriller.. Nei, bare nei.