Roma, dag 5, #1 – Det sixtinske kapell og vatikan museet

Dag 5, The sistine chapel.
Siden vi ikke rakk over dette samme dag som St.Peters kirken, måtte vi ta en egen dag her. Vi trodde dette lå sammen med St.Peters kirken, men der tok vi jammen feil. Det viste seg å ligge bak, og man måtte på en aldri så liten gåtur rundt for å komme inn.
Siden vi allerede nå hadde stått i kø for St.Peter, og Colosseum, pluss Roman Forum, tenkte vi at i dag.. GIDDER vi ikke. Så vi gikk innom en liten sjappe, rett under St Peters plassen, her fikk vi kjøpt (grisedyre) billetter med en slags guide, som geleidet oss rett forbi køen, svisj igjennom sikkerhetskontrollen, og fikk billettene i handa vel inne. Herremin, så verdt det det var.
Vi ble litt overveldet over hvor mye mennesker det var her inne, det var helt ekstremt. Man gikk i kø, og det var fryktelig varmt og klamt. Keep in mind, at her gikk man tildekket igjen, for å slippe inn i det sixtinske kapell.
Det var haugevis med guidede turer, som hadde vært sitt stoppested, så det ble mye slalom for å prøve å komme seg utenom snilegåingen. For å ikke snakke om at det var en evig gående tur, som ble avsluttet med høydepunktet (selvsagt), det sixtinske kapell. Jeg kan ikke engang forestille meg hvordan det var her i sommer, da det var hetebølge.
For en gangsskyld var jeg så lovlydig at jeg ikke tok bilder inne i kapellet, det er nemlig ikke lov. Jeg hadde mer enn nok med å stå å beundre skapelsen. Det var mye mindre enn jeg hadde forstilt meg, men aj. Bare det å se det, gjorde opp for hele køgåingen, fantastisk. 

One thought on “Roma, dag 5, #1 – Det sixtinske kapell og vatikan museet

  1. Men HERREGUUUD vad vackra målningar på de väggar :) man undrar ju HUR lång tid det tog att måla klart det shit alltså :) Jag älskar allt historiskt och framför allt gamla hus.

    Idag har jag jultrender 2017 på bloggen:)

    Ha en fin vecka! Love Maria på Inredningsvis

Leave a Reply

Your email address will not be published.